Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Een groene eend in de bijt

ADVERTORIAL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Linde Kruese, dinsdag 4 december 2018
74 sec


Innogreen is al geruime tijd deelnemer aan de Groene Sector Vakbeurs, dit jaar al voor de elfde keer.

De Groene Sector Vakbeurs is al jaren een plaats waar hoveniers uit heel Nederland naartoe komen om nieuwe dingen te vinden, elkaar te ontmoeten, lezingen bij te wonen of om naar de technische ontwikkelingen te kijken. Het is een ideale gelegenheid om producten, machines en bedrijven te vergelijken, om daarna een keuze te maken. Ook het tijdstip is mooi. Opvallend is dat er de laatste paar jaar weer steeds meer standhouders komen en ook meer medewerkers van gemeenten en kwekerijen hun weg naar de beurs vinden.


Ook de beursvloer zien we veranderen. Waren er eerst alleen maar rechte paden, er komen nu steeds meer hoeken en plaatsen waar de bezoeker rustig in een ontspannen sfeer kan rondkijken. Innogreen is mede-initiatiefnemer van het groene Inspiratiepark, waar de duurzame ontwikkelingen in de sector getoond worden. Het is daarbij ook een oase van rust. Net als bij voorgaande edities verwacht Innogreen weer veel bestaande en nieuwe relaties in de stand voor uitleg en advies op het gebied van bodem en bemesting. Natuurlijk laten ze hun nieuwe en vernieuwde producten zien. Zo is er dit jaar een belangrijke innovatie in de vorm van de WeevilGrip (bestemd om taxuskevers te vangen en ontwikkeld in Wageningen door de WUR), en laat Innogreen de doorontwikkelde sedummixmeststof zien, waar nu ook koolstof aan is toegevoegd. De sector wordt steeds duurzamer en Innogreen is daarbij al jaren een voortrekker, zoals met deze nieuwe producten en met natuurlijke bestrijders zoals lieveheersbeestjes, gaasvliegen en nematoden. Ook zijn de meststoffen gecertificeerd als zeer duurzaam (NL Greenlabel A+).

Lieveheersbeestje

Compleet pakket voor duurzaam groenbeheer

Verder zijn er natuurlijk de inmiddels vertrouwde eigen recepturen voor specifieke doelgroepen. Zo is er een complete hovenierslijn, met onder andere GrasZó voor gras en BioBasis als basismeststof voor borders en plantsoenen. Deze meststoffen bestaan uit organische componenten, verrijkt met micro-organismen en andere specifieke toevoegingen zoals humuszuren. Voor aanlegprojecten is er BioBodem, voor de enting van een rijk bodemleven om inboet te beperken en snelle aangroei te garanderen. Daarnaast zijn er boomkwekerij-, sport- en golfmeststoffen, biostimulatoren en biologische gewasbeschermingsmiddelen verkrijgbaar - een compleet pakket voor duurzaam groenbeheer. Deze stand is zeker een bezoek waard: Innogreen, een onderneming met groene roots in een snel verduurzamende markt.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER