Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Alles voor de hovenier bij één leverancier

ADVERTORIAL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
vrijdag 7 september 2018
164 sec


Machines en knowhow onder één dak bij Stierman De Leeuw

Anders dan voorgaande edities van de Nationale Demodag Hoveniers, die gericht waren op het gazon, gaat deze editie over alle facetten van het hoveniersvak. Voor een totaalleverancier als Stierman De Leeuw een perfect platform om een breed scala aan machines te demonstreren. Dat is dan ook precies wat zij zullen doen tijdens de negende editie van de Nationale Demodag Hoveniers op 19 september aanstaande. In hun stand demonstreren zij diverse machines voor gazononderhoud, snoeien en ruimen. Alle reden dus om een bezoekje te brengen aan deze stand.


Als toeleverancier van machines voor bos, tuin en park is Stierman De Leeuw een partner die meer is dan alleen leverancier. Het bedrijf heeft ook een behoorlijke knowhow op dit vakgebied en is bereid deze te delen met de bezoekers van de Nationale Demodag. Eén van de merken die in de stand van Stierman De Leeuw worden gedemonstreerd, is Eliet. Dit innovatieve merk heeft tal van zelf gepatenteerde principes geïmplementeerd in zijn machines, waardoor Eliet-machines uitblinken in effectiviteit en gebruiksgemak.

Gazon in topconditie

Zeker gezien de droogte van de afgelopen periode is herstel van het gazon een hot item op dit moment. Eliet heeft de juiste machines in huis om te zorgen dat het gazon weer in topconditie komt. Zo zal er onder andere een verticuteermachine gedemonstreerd worden die is voorzien van het 'permanent puntige messen-systeem' van Eliet, oftewel zelfslijpende messen die altijd in optimale conditie zijn, waardoor de machine altijd gebruiksklaar is. Ook de GZC1000-zaaimachine zal gedemonstreerd worden. Deze zaaimachine combineert alle bewerkingen die bij gazonaanleg horen in één machine, waardoor vele malen efficiënter gewerkt kan worden. En om het gazon weer helemaal in topconditie te kunnen brengen, mag de Eliet-doorzaaimachine (DCZ 600) niet ontbreken. Deze doorzaaimachine is voorzien van een innovatieve doorzaaitechniek, waarmee in één enkele handeling zes bewerkingen worden uitgevoerd. Hierdoor kan het graszaad zo snel mogelijk kiemen en worden de groeikansen gemaximaliseerd. Daarnaast is deze machine uitgerust met drie standaard-instellingen om eenvoudig de hoeveelheid zaadtoevoer te regelen.


Werken zonder uitstoot

Eliet is echter niet het enige merk dat Stierman De Leeuw zal demonstreren tijdens de Nationale Demodag. Ook het gerenommeerde merk Pellenc zal getoond worden. Pellenc staat bekend om zijn accutechniek, die het hoogste rendement uit de lithiumcel en motor haalt. Deze techniek is nog door geen enkel ander merk geëvenaard en is dus uniek te noemen. Ook staat Pellenc voor duurzame milieubewuste producten zonder uitstoot. Hiervoor heeft het merk inmiddels diverse onderscheidingen ontvangen. Dit werken zonder uitstoot is mogelijk door het gebruik van lichte, uitwisselbare accu's, die een volledige werkdag meegaan zonder op te laden. Daarnaast is de batterij tot 80 procent recyclebaar. De brandstof- en onderhoudskosten van een door brandstof aangedreven machine bedragen € 7,50 tot € 20 per dag; het gebruik van een Pellenc-accumachine kost slechts circa € 0,10 per dag. Het nieuwe harnas om de accu op de rug te kunnen dragen, is ergonomisch vormgegeven voor nog meer comfort. Een bijkomend voordeel van de ruggedragen accu is dat de machines hierdoor licht en wendbaar zijn. Dat de accu een dag meegaat zonder dat er ingeleverd hoeft te worden op werkkracht, is een goede aanleiding om deze superieure machines zelf in werking te zien en uit te proberen tijdens de demodag.


Minder lawaai en trillingen

In het kader van duurzaamheid mag het merk Ego niet ontbreken. Daarom zal Stierman De Leeuw ook Ego-machines demonsteren en beursbezoekers zelf laten voelen welke kracht van deze machines uitgaat. Het vermogen van de Ego Powerplus-machines is vergelijkbaar met dat van door benzine aangedreven machines. Dit wordt gerealiseerd door de Arc-lithiumaccu's waarmee Ego-machines zijn uitgerust. Deze accu's leveren de Ego-machine hetzelfde vermogen als benzine-aangedreven machines, maar dan zonder de schadelijke uitstoot. Een bijkomend voordeel van het Ego-tuingereedschap is dat dit veel minder lawaai en trillingen veroorzaakt dan door brandstof aangedreven machines. Tel daarbij op dat Ego-machines gemakkelijk zijn in te stellen en te starten en geen tijdrovend onderhoud nodig hebben. De Nationale Demodag Hoveniers is daarom de plek bij uitstek om zelf te ervaren of dit merk wellicht ook uw werkzaamheden kan verlichten.


Kortom, aanleiding genoeg om de stand van Stierman De Leeuw te bezoeken op de Nationale Demodag Hoveniers op 19 september. Zij staan u graag te woord met raad en daad. Mocht u niet in de gelegenheid zijn om de Nationale Demodag te bezoeken, dan zijn zij altijd bereid om u op een ander tijdstip een demonstratie te geven.

Nationale Demodag Hoveniers
Stierman De Leeuw is te bezoeken tijdens de Nationale Demodag Hoveniers. Het evenement heeft een doorlopend programma van 09:00 uur tot 17:00 uur. Deelname is gratis na inschrijving op www.demodaghoveniers.nl.

Nationale Demodag Hoveniers is een initiatief van graszaadbedrijf Limagrain Advanta en meststoffenleverancier DCM en wordt mede mogelijk gemaakt door Stierman de Leeuw, Stihl, Kuypers Graszoden, Vredo, Lankhaar, Etesia, Herco Machinery, Van den Borne, Josta, Fertilab, Rajo, Wolterinck, Biocontrole, Groenbeurs Haaren, Donar Groen, Simpul, Hedge to Go, Makita, Auga, TRI Zuid-Nederland, Waterkracht en Weed Control.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER