Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Advanta zoomt in op actualiteit rond grassen en veldbloemen

ADVERTORIAL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
maandag 20 augustus 2018
107 sec


Zaaizaadbedrijf Limagrain Advanta trakteert bezoekers van de demodag op prachtige voorbeeldgazons en kleurrijke veldbloemenobjecten. Begroeningsdeskundigen bespreken de actualiteit: aanleg in een steeds korter tijdbestek, beheersbaar en duurzaam onderhoud, herstelwerkzaamheden na een extreem seizoen als 2018 en het grote belang van meer biodiversiteit in tuin en openbaar groen.


Engels raaigras, roodzwenkgras en veldbeemdgras zijn de meest toegepaste grassoorten in gazons. Afhankelijk van gebruiksdoel en beheersregime zijn er grasmengsels die zich snel vestigen, veel betreding verdragen of juist een heel fijne zode vormen, toekunnen met minder onderhoud en/of beter zijn opgewassen tegen droogte, schaduw of vorst. Advanta toont hoveniers en openbaargroenbeheerders de verschillen tussen en kenmerken van verschillende grassamenstellingen voor toepassing in de tuinaanleg en het gemeentelijk groen.

Duurzaam natuurproduct

Er is geen product dat zo onlosmakelijk met het hoveniersbedrijf verbonden is als gras. Logisch, want gras levert met zijn unieke eigenschappen een grote bijdrage aan de leefbaarheid van onze tuinen, steden en dorpen. Het heeft een magnifieke uitstraling, zorgt voor een natuurlijke waterafvoer, verkoeling in hete zomers en een uiterst comfortabele én veilige ondergrond voor eindeloos speelplezier en zorgeloos recreëren. Een natuurproduct als gras past ook uitermate goed in het streven naar meer duurzaamheid. Als geen ander zet Advanta in op de ontwikkeling van weerbaar gras dat nóg beter bestand is tegen stressvolle groeiomstandigheden en geholpen door slimme zaadcoatings supergoed presteert. Anno 2018 is er veel bereikt in de grassenveredeling.


Biodiversiteitsetalage

De biodiversiteitsetalage van Advanta, met daarin een keur aan veldbloemenmengsels, is ook een aanrader tijdens uw bezoek aan de demodag. Uit een aanbod van meer dan 50 samenstellingen, het grootste assortiment van Nederland, liggen hier de populairste uitgestald. Nu het herstel van natuur- en landschapswaarden en biodiversiteit hoog op de agenda staat van overheden, groenbeheerders en het grote publiek, maken bloemenmengsels snel opgang. Vaak worden ze bij de inrichting van de groene ruimte al voorgeschreven en ook in tuinen zijn ze gewild. Waar vaste beplanting in opeenvolgende bloei nogal eens gaten laat vallen, zorgen veldbloemenmengsels uit bijvoorbeeld de Colour Splash-serie een seizoen lang voor een aaneengesloten en rijk geschakeerde bloei met vele kleurcombinaties. De omgeving oogt daardoor telkens anders, en ook de vlinder- en bijenstand is met die kleurige en lekker ruikende bloemenlinten gediend.


Veldbloemenmengsels zijn er voor elk type bodem, verschillende voedingsomstandigheden en in elke gewenste hoogte. Er is keuze uit eenjarige en meerjarige vegetaties. De experts van Advanta vertellen u er graag meer over. Wist u dat er zelfs samenstellingen zijn waarmee de eikenprocessierups op een natuurlijke manier is te bestrijden? En dat allemaal met minimaal onderhoud!

Maak kennis met Fast Repair

Tijdens de langdurige zomerdroogte hebben veel niet-beregende gazons en grasvelden het behoorlijk voor de kiezen gekregen. Als het groeipunt intact is gebleven, zal het gras teruggroeien zodra er vocht bij komt. Dood organisch materiaal moet echter zo snel mogelijk uitgekamd worden en doorzaai is de enige remedie om de gazons weer snel dicht en groen te krijgen. Standaard herstelwerk levert vaak niet het gewenste resultaat in de dikwijls korte tijdbestekken. Daarom demonstreert Advanta op de demodag de bewezen Fast Repair-aanpak: een uiterst effectieve herstelmethode aan de hand van een handig stappenplan rondom het supersnel kiemende en zich vestigende grasmengsel Recover 2. Samen met Vredo zijn in dit kader speciale doorzaaiproeven uitgezet.

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER