Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

BVOR uit zorg over tekort organisch stof in de bodem

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
donderdag 25 maart 2010
54 sec


Tijdens het symposium 'Compost, we kunnen niet zonder!' van de Branche Vereniging Organische Reststoffen (BVOR) op 25 maart jl. spraken inleiders hun zorgen uit over de daling van organische stof in de bodem. Compost is een van de mogelijkheden om het organisch stofgehalte te verhogen. De laatste jaren is er een enorme stijging van het gebruik van hoogwaardige compost in potgrondproducten. Voor de toepassing van compost in de agrarische sector hebben LTO Nederland en de BVOR elkaar de hand toegestoken tijdens het symposium.
Spreker Albert Dortmans, manager bij Orgapower, ziet organische stof als het hart van de bodem, omdat het nutriënten levert, bodemleven creëert, goed is voor de bodemstructuur en het vochthoudend vermogen van de bodem verbetert. Henk van Reuler van Praktijkonderzoek Plant & Omgeving haalde een veldonderzoek uit de boomkwekerij aan waaruit blijkt dat toevoeging van compost de beste resultaten geeft bij het aanvullen van organische stof in de bodem.
Terecht wees Mark Heijmans, coördinator Landbouw en Milieu van LTO Nederland, er op dat meer onderzoek op dit gebied over langere periodes noodzakelijk is.
Tijdens het symposium was er ook aandacht voor Keurcompost. Dit is het keurmerk van de BVOR en de Vereniging Afvalbedrijven voor hoogwaardige compost. Door aan strenge eisen te voldoen, garanderen de producenten kwaliteit. Inmiddels werken zij ruim een half jaar met dit nieuwe keurmerk. Noud Janssen, vice-voorzitter van LTO, reikte aan de producenten de eerste plaquettes Keurcompost uit. Hij sprak daarbij de wens uit om als LTO en als BVOR de bodemvruchtbaarheid op een hoger peil te brengen. Op de site www.keurcompost.nl is meer informatie te vinden over het keurmerk.



Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER