Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Overzicht nieuwigheden Plantarium 2015

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Kelly Kuenen, donderdag 16 juli 2015
347 sec


Albizia julibrissin 'Pos 1'
Ook dit jaar zullen er tijdens het Plantarium, dat dit jaar van 26 t/m 29 augustus plaatsvindt, verschillende nieuwigheden worden getoond. Hieronder een overzichtje van wat bezoekers kunnen verwachten.

Albizia julibrissin 'Pos 1' (Tropical Dream)
Albizia julibrissin 'Pos 1' (Tropical Dream) is een uitbundig bloeiende boom die met grote aantallen, op steeltjes staande, roze pluimen bloeit. De winner is Johan Possemiers uit Brecht (België). Jan-Willem Wezelenburg uit Hazerswoude brengt de plant in de handel en Van Vliet Newplants uit Stroe is de inzender op Plantarium. Tropical Dream is kwekersrechtelijk beschermd.

Berberis thunbergii 'Goruzam' (Golden Ruby)
Berberis thunbergii 'Goruzam' (Golden Ruby) steelt de show in elke tuin met haar verrassende schat aan kleuren. Deze kwekersrechtelijk beschermde plant is gewonnen door Lake County New Plants, LLC uit Madison, Ohio (USA) en wordt ingezonden op Plantarium door Fa. Lucassen Boomkwekerij uit Vorden die de plant met Handelskwekerij G. Hoogenraad B.V. ook in de handel brengt. Het management verloopt via Plantipp.

Berberis thunbergii 'Orange Ice'
Berberis thunbergii 'Orange Ice' is een Berberis van gemiddelde grootte. Kwekersrechtelijke bescherming is aangevraagd. Winner van deze plant is Szewzcyk Janusz uit Krzywaczka Krakau (Polen). Inzender op Plantarium is Ergon Kwekerij die de plant ook in de handel brengt.

Berberis thunbergii 'Ruby Star'
Berberis thunbergii 'Ruby Star' is een langzaam groeiende, zeer compacte Berberis. Kwekersrechtelijke bescherming is aangevraagd. Winner van deze plant is Szewzcyk Janusz uit Krzywaczka Krakau (Polen). Inzender op Plantarium is Ergon Kwekerij uit Eindhoven die de plant ook in de handel brengt.

Buddleja davidii 'Lonplum' (Sugar Plum)
Buddleja davidii 'Lonplum' (Sugar Plum) is gewonnen door Peter R. Moore uit Stockbridge, Hampshire (UK) en het resultaat van een kruising tussen Buddleja davidii 'Royal Red' en Buddleja davidii 'Summer Beauty'. Fa. Lucassen Boomkwekerij uit Vorden en Handelskwekerij G. Hoogenraad B.V. uit Ederveen brengen deze kwekersrechtelijk beschermde plant in de handel. Fa. Lucassen Boomkwekerij zendt hem in voor de nieuwighedenkeuring. Het management verloopt via Plantipp.

Calluna vulgaris 'Lisbeth' (Gardengirls summer line)
De nieuwe lila-blauwrose kleur van Calluna vulgaris 'Lisbeth' is een prachtige toevoeging aan het bestaande sortiment van de Calluna Summer Line, de vroegbloeiende serie van de Gardengirls. GASA Germany uit Kevelaer, Duitsland is de inzender voor de nieuwighedenkeuring. De kwekersrechtelijk beschermde plant is gewonnen door Johannes van Leuven uit Geldern-Lüllingen (Duitsland) en wordt in de handel gebracht door Heidezüchtung Kramer uit Edewecht (Duitsland).

Carex 'Feather Falls'
Deze Carex is zeer winterhard, zone 4 en verbrandt niet in de volle zon. Carex 'Feather Falls' is kwekersrechtelijk beschermd en komt uit de veredelingskraam van Eternal Plant Boijl BV uit Boijl in samenwerking met CNB/Kwekerij Symbiose. De exclusieve bemiddeling in Nederland van uitgangsmateriaal en de licentie-uitgifte is in handen van CNB New Plants uit Lisse, die de plant ook heeft ingezonden voor de nieuwighedenkeuring.



Helenium autumnale 'Short and Sassy'
Hebe 'Jolly', Hebe 'Funny' en Hebe 'Rocky' (allen Little Leaves)
Deze planten zijn gewonnen door Eden's Creations, worden in de handel gebracht door Boomkwekerij Hoekert uit Wezep en zijn leverbaar vanaf augustus 2015. De variëteiten uit de 'Little Leaves' lijn onderscheiden zich in plantvorm, bladkleur en bladvorm.

Helenium autumnale 'Short and Sassy'
Helenium autumnale 'Short and Sassy' heeft een stevige, compacte opbouw met vrolijke oranje gele bloemen met een bruin hart. De plant is kwekersrechtelijk beschermd en gewonnen door Skagit Gardens uit Mount Vernon (USA). Inzender op Plantarium is Remon Bakhuijzen uit Boskoop, die de plant samen met Gebr. Alkemade uit Lisse ook in de handel brengt. Het management verloopt via Plantipp

Helenium 'Betty', Helenium 'Carmen' en Helenium 'Tom' (allen Ufo)
Deze cultivars zijn gewonnen door N.P. Geerlings uit Lisse en worden in de handel gebracht door Compass Plants B.V. De bloei is van midden zomer tot in het vroege najaar.

Heuchera 'Plum Power'
'Plum Power' is een sterk groeiende Heuchera villosa type met een opvallende bladtekening en een bladkleur die het hele jaar door verandert. De winner is Luc Klinkhamer uit Hillegom. Vitro Westland uit Rijswijk brengt de plant in de handel en heeft hem ook ingestuurd voor de nieuwighedenkeuring. Het management verloopt via Plantipp. 'Plum Power' is kwekersrechtelijk beschermd.

Hydrangea macrophylla 'Ruby Tuesday' (Magical; Ruby Tuesday)
Met zijn prachtige donkerrode bolbloemige bloemen met zwart/groenkleurige vlekjes en zijn lange bloeitijd is Hydrangea Magical Ruby Tuesday een aanwinst voor het Magical Four Seasons sortiment.De plant is gewonnen door De Jong Plant B.V. uit Boskoop in samenwerking met de Hydrangea Breeders Association bv uit De Kwakel. Ruby Tuesday® is kwekersrechtelijk beschermd en is ingezonden door De Jong Plant B.V. die de plant met Kolster BV uit Boskoop in de handel brengt.

Hydrangea paniculata 'PIIHPI' (Baby Lace)
Hydrangea paniculata 'PIIHPI' (Baby Lace) is klein van formaat, maar groot van uitstraling. De winner van deze kwekersrechtelijk beschermde plant is Mike Dirr uit Watlinsville (USA). Boomkwekerij Alex Schoenmaker uit Boskoop brengt de plant in de handel en is tevens de inzender op Plantarium. Het management verloopt via Plantipp.

Ilex crenata 'Glorie Dwarf'
Ilex crenata 'Glorie Dwarf', is dé Buxusvervanger. 'Glorie Dwarf' is een nieuwe topper uit Duitsland, gewonnen uit een sport van Ilex crenata 'Glorie Gem'. De winner is Baumschulen Gebrüder Barth GbR uit Bad Zwischenahn (Duitsland) die de plant ook in de handel brengt. Van Vliet Newplants uit Stroe heeft de plant ingezonden voor de nieuwighedenkeuring. 'Glorie Dwarf' is kwekersrechtelijk beschermd

Lagerstroemia indica 'Milarosa' (With Love Girl) en Lagerstroemia indica 'Milavio' (With Love Eternal)
About Plants Zundert BV uit Wernhout zendt twee cultivars uit de With Love serie van Lagerstroemia in voor de nieuwighedenkeuring. De planten zijn kwekersrechtelijk beschermd en gewonnen door Piero Frangi uit Barlassina (Italië). Ze worden in de handel gebracht door About Plants, Groencentrum Budel uit Budel en Van Son & Koot B.V. uit Kaatsheuvel. Het management verloopt via Plantipp.


Sedum telephium 'Eline'
Lonicera 'Celestial'
De bloemen van Lonicera 'Celestial' hebben de kleur van abrikozen: een prachtige combinatie van intens oranje en roze tinten. De plant is kwekersrechtelijk beschermd en gewonnen door Barry Fretwell uit Exeter, Devon (UK). Hoogeveen Plants B.V. uit Hazerswoude is de inzender op Plantarium en brengt de plant ook in de handel. Het management verloopt via Plantipp.

Loropetalum chinense 'Chang Nian Hong' (Ever Red)
De intensief rode bloemen, het opvallend donkerbruine blad en de lange bloeiperiode maken van Loropetalum chinense 'Chang Nian Hong' (Ever Red) een mooie toevoeging aan het sortiment. De plant is gewonnen door Mark Paul Griffith uit Watkinsville (USA) en kwekersrechtelijk beschermd. Van Son & Koot B.V. uit Kaatsheuvel brengt de plant in de handel en is tevens de inzender op Plantarium. Het management verloopt via Plantipp.

Miscanthus sinensis 'Navajo'
De kwekersrechtelijk beschermde 'Navajo' is een kleine maar fijne Miscanthus van zo'n 120 cm hoog met een pagodeachtige groeiwijze (overhangende bladeren). De exclusieve bemiddeling en licentie-uitgifte vindt plaats via CNB New Plants uit Lisse die de plant ook heeft ingezonden voor de nieuwighedenkeuring.

Miscanthus sinensis 'Ards Angel'
Miscanthus sinensis 'Ards Angel' komt uit de veredelingskraam van Hans Mesker van kwekerij Mesker uit Nieuw Annerveen in samenwerking met CNB/Kwekerij Symbiose. De exclusieve bemiddeling en licentie-uitgifte vindt plaats via CNB New Plants uit Lisse, die de plant ook heeft ingezonden voor de nieuwighedenkeuring. 'Ards Angel' is kwekersrechtelijk beschermd.

Nandina domestica 'Manon' (Sunset Boulevard)
Nandina domestica 'Manon' (Sunset Boulevard) wordt ingezonden voor de nieuwighedenkeuring door Breederplants VOF uit Gouda. Kwekersrechtelijk beschermd.

Nandina domestica 'Twilight'
De speelse kleurschakeringen van brons, heldergroen en wit maken deze bontbladige Nandina tot een prachtplaatje in de tuin. Magnolia Gardens Nursery uit Magnolia (USA) is de winner van deze kwekersrechtelijk beschermde plant. Inzender op Plantarium is About Plants Zundert B.V. uit Wernhout die deze Nandina met Van Son & Koot B.V. uit Kaatsheuvel in de handel brengt. Het management verloopt via Plantipp.

Parrotia persica 'JLPN01' (Persian Spire)
Deze nieuwe Parrotia Persian Spire kenmerkt zich door zijn smal opgaande groei en het fijne blad. De plant is kwekersrechtelijk beschermd en gewonnen door JLPN Inc. uit Salem, Oregon (USA). Inzender op Plantarium is Van Son & Koot B.V. uit Kaatsheuvel, die de plant met Boomkwekerij Bömer uit Zundert in de handel brengt. Het management verloopt via Plantipp.

Photinia serratifolia 'Oploo5' (Pink Crispy)
Pink Crispy verrast met haar prachtig gemarmerd blad met speelse licht- en donkergroene spetters. Van Oploo Tuinplanten B.V. uit Bavel heeft de plant gewonnen en is tevens inzender van de kwekersrechtelijk beschermde plant op Plantarium en brengt hem ook in de handel. Het management verloopt via Plantipp.

Prunus domestica 'Mirabelle Ruby'
Prunus domestica 'Mirabelle Ruby' heeft een zuilvormige groeiwijze. 'Mirabelle Ruby' is een mutant ontstaan uit Prunus domestica 'Mirabelle' en gewonnen door Frank P. Matthews Ltd uit Worcetershire (UK). Jos Frijns en Zn bv uit Margraten brengt de plant in de handel en is tevens de inzender op Plantarium.

Prunus laurocerasus 'GRPL19' (Legend)
Het dikke, glanzende blad van Prunus laurocerasus 'GRPL19' (Legend) is uniek. De winner is Guido Rouwette uit Valkenburg. All Connect vof uit Oene is de inzender van deze kwekersrechtelijk beschermde plant en brengt hem met Boomkwekerij Jos Selten uit Meterik in de handel. Het management verloopt via Plantipp.

Prunus laurocerasus 'Rentan' (Titan)
Titan is ongevoelig voor ziekten en winterhard tot -22°C. De winner is Boomkwekerij Rendering uit Aalten, inzender op Plantarium is All Connect vof uit Oene die de plant met Boomkwekerij Rendering ook in de handel brengt. Het management verloopt via Plantipp.

Rosa 'Interbablitlig', Rosa 'Intereybabeuq', Rosa 'Intereybabnus', Rosa 'Intereybabroc' en Rosa 'Intereybabsap' (Resp. Cream/Queen/Sushine/Coral/Pastel Babylon Eyes)
B.D. Rijnbeek Boomkwekerijen B.V. uit Boskoop zendt een vijftal patiorozen uit de Babylon Eyes-serie in voor de nieuwighedenkeuring. Deze rozen zijn rijkbloeiend met opvallende, open, dubbelkleurige bloemen en harten (ogen). De rozen zijn gewonnen door Interplant Roses B.V. uit Leersum, allen kwekersrechtelijk beschermd en ze worden in de handel gebracht door B.D. Rijnbeek Boomkwekerijen B.V.

Sambucus nigra 'Obelisk'
Sambucus nigra 'Obelisk' is een heester die 3 tot 4 meter hoog wordt met een piramidale groeiwijze. 'Obelisk' is kwekersrechtelijk beschermd. Gewonnen en in de handel gebracht door Szkó.

Sambucus racemosa 'Walfinb' (Welsh Gold)
Sambucus racemosa 'Walfinb' (Welsh Gold) heeft prachtig diep ingesneden blad met een bijna lichtgevende geelgroene kleur. De plant is kwekersrechtelijk beschermd en gewonnen door Alan G. Walmsley uit Coddenham, Suffolk (UK). Inzender op Plantarium is Jesper Mathot uit Boskoop die de plant tevens met Stekbedrijf Bergs uit Heythuysen en Boomkweker Lendert de Vos B.V. uit Reeuwijk in de handel brengt. Het management verloopt via Plantipp.

Sedum 'Dazzleberry', Sedum 'Firecracker' en Sedum 'Lime Zinger' (allen Sunsparkler)
De Noordpoel uit De Kwakel heeft drie Sedums uit de Sunsparkler serie ingezonden die opvallen door hun kleuren.De planten zijn gewonnen door Garden Solutions. LLC uit Zeeland (USA) en kwekersrechtelijk beschermd.

Sedum telephium 'Eline' (Yellow Matrona)
Sedum telephium 'Eline' (Yellow Matrona) is een geelbloeiende Sedum met de bladkleur en groei van Sedum ‘Matrona’. De kwekersrechtelijk beschermde Yellow Matrona komt uit de veredelingskraam van Kwekerij Aan de Dijk, Jan Dijkstra uit Oudeschip. De exclusieve licentie-uitgifte is in handen van CNB New Plants uit Lisse, die de plant ook heeft ingezonden voor de nieuwighedenkeuring.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER