Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed
'Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en Bennie gevraagd om het bedrijf verder samen met mij te runnen'
Vakblad De Hovenier spreekt vier hoveniersbedrijven – Hoveniersbedrijf Martijn Buld, Rozenveld Hoveniers, Hoveniersbedrijf Everts en Booiman Tuinen –, maar dat zijn er nu eigenlijk drie geworden. Hoveniersbedrijf Everts en Rozenveld Hoveniers zijn dit voorjaar samengegaan.
14-08-2018 11 sec
'Je moet niet bedrijfsblind worden, dus help je collega's waar nodig'
In 2002 startte Martijn Buld op negentienjarige leeftijd zijn eigen hoveniersbedrijf. Inmiddels heeft hij tien medewerkers in dienst. Hij is nu zo’n acht jaar aangesloten bij de SHNN.
13-08-2018 8 sec
'2012 en 2013 waren lastige jaren. Nu kunnen we niet aan mensen komen'
Het allround hoveniersbedrijf Booiman Tuinen in Beilen bestond in april 25 jaar. In al die jaren is er veel gebeurd.
11-08-2018 15 sec
Saamhorigheid in plaats van concurrentie
Een groep hoveniers uit Drenthe en Groningen kijken over hun eigen schutting heen en zien elkaar niet echt als concurrenten. Ze zijn namelijk aangesloten bij de Samenwerkende Hoveniers Noord Nederland (SHNN) en helpen elkaar waar nodig.
10-08-2018 16 sec
Buxus buigt, maar breekt niet voor Aziatische mot
De afgelopen maanden was het opnieuw raak: de buxusmot zorgt wederom voor overlast bij boomkwekerijen, parken en tuinen. De mot werd voor het eerst in Nederland gesignaleerd in 2007 en is sindsdien met een jaarlijkse opmars bezig.
10-08-2018 10 sec
Haal met siergrassen de prairie naar de Nederlandse tuin
Siergrassen zijn geliefd. En dat is helemaal niet zo gek. Of het nu gaat om een wilde tuin, een nette tuin, een onderhoudsvrije tuin of een Japanse tuin, siergras is altijd een mooie aanvulling.
09-08-2018 13 sec
Inzendingen Mooiste Rotonde van Nederland
Op de Vakbeurs Openbare Ruimte kiezen de vakbladen Stad+Groen en De Hovenier de mooiste rotonde van Nederland. We hebben inmiddels al veel inzendingen binnengekregen en die willen we u natuurlijk niet onthouden.
07-08-2018 17 sec
Column van de hoofdredacteur: Komkommer en kwel
Ik heb enorm veel bewondering voor mensen die gewoon eerlijk durven te zeggen: ‘Ik weet het even niet’ of ‘Mag ik daar even over nadenken?’
01-08-2018 14 sec
Deze zomer komt Eliet on Tour bus met productdemonstraties op uw locatie
Het Belgische merk Eliet biedt al bijna 35 jaar een breed assortiment machines gericht op tuin- en landschapszorg.
01-08-2018 10 sec
Hoveniers bijstaan doet Irritech al jaren, zowel online als offline
Irritech is als groothandel gespecialiseerd op het gebied van watertechniek, met als kernzaken alles wat te maken heeft met beregeningssystemen, drukverhogingspompen, fonteinen, beluchters en (koi)vijvers.
01-08-2018 8 sec
2018 breekt alle droogte- en warmterecords
Als de zomer van 2018 een indicatie is van wat er gaat komen, dan mag Nederland zijn borst wel natmaken. Zit er toekomst in een natuurlijk bad of een zwemvijver?
01-08-2018 8 sec
Bijzondere tuinen
De Projectenparade is een overzicht van de leukste, mooiste en meest bijzondere renovaties, nieuwbouwprojecten of verbeteringen aan nieuwe en bestaande tuinen.
24-07-2018 12 sec
Planten als concurrent
Veel hoveniers gaan voor dag en dauw de deur uit om pas laat weer thuis te komen. Ze draaien vaak veel uren, ook in de avonden en weekenden. Maar wat vindt het thuisfront daar eigenlijk van?
20-07-2018 13 sec
Nationale Demodag Hoveniers is er dit jaar voor alle groenprofessionals
De derde woensdag van september is het weer de Nationale Demodag Hoveniers. Zowel de naam van de voormalige Gazon Demodag als het programma gaat dit jaar op de schop. Tijdens alweer de negentiende editie is de opzet nog breder, met een groter aanbod aan machines, live demonstraties en tips en adviezen voor een duurzaam en effectief groenbeheer.
17-07-2018 13 sec
'Van een kleine tuin maak ik een bloemenmandje'
Voor onopvallend en subtiel hoef je niet bij hem aan te kloppen; de tuinen van Rob Verlinden zijn uitbundig en uitgesproken. Net als Verlinden zelf. ‘Kijk nou toch eens naar die begonia! Doet het fantastisch en is er in waanzinnig veel kleuren!’
12-07-2018 10 sec
Een snelle, dichte grasmat dankzij jarenlange kennis en innovatie
Een vol, groen grasveld: heerlijk om op te picknicken, te voetballen of gewoon te spelen. Helaas kan gras vertrapt raken: denk aan schadeplekken na een grootschalig evenement als een muziekfestival.
10-07-2018 12 sec
Growing Together
Het thema van de 36e editie van Plantarium is Growing Together.
06-07-2018 2 sec
Lodewijk Hoekstra: 'Hoveniers moeten belangrijker worden in de keten'
Begin dit jaar startte NL Greenlabel een pilot met een nieuw duurzaamheidslabel: NL Tuinlabel. Het NL Tuinlabel is het eerste duurzaamheidslabel voor tuinen in Nederland om duurzaamheid meetbaar te maken.
03-07-2018 12 sec

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER