Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Kunstgrasboer en All Season Grass presenteren met Colorshift-technology een wereldprimeur: kunstgras dat mee kleurt met de seizoenen

ADVERTORIAL
MARKT & ACTUEEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
zondag 1 september 2024
64 sec


All Season Grass presenteert met Colorshift-technology een baanbrekende wereldprimeur. Jarenlang onderzoek en uitvoerige testen hebben geleid tot een revolutionair type kunstgras dat reageert op de buitentemperatuur en mee kleurt met de seizoenen. Daarmee voegt het bedrijf uit Genemuiden extra natuurlijke eigenschappen toe aan kunstgras. Colorshift-technology is vanaf begin 2024 leverbaar.


We werken al tien jaar aan het innovatieve product. De eerste brainstormsessies startten na opmerkingen van klanten over de uitstraling van kunstgras. Dat verkleurt in tegenstelling tot natuurlijk gras niet in de wintermaanden. All Season Grass zag kansen voor een uiterlijk dat wél past bij alle seizoenen. Tientallen gesprekken met techneuten en professoren leidden tot uitvoerige testen in binnen- en buitenland. Die leverden All Season Grass veel bruikbare informatie en inzichten op, maar in eerste instantie geen kansrijk resultaat.

Samenwerking met TenCate
Uiteindelijk volgde in 2018 wel een serieuze doorbraak. Nieuwe testen binnen en buiten Europa resulteerden daarna in een proefproduct. All Season Grass ontwikkelde die innovatie in samenwerking met TenCate Grass verder door. Daarmee legde het bedrijf in 2022 de basis voor de baanbrekende Colorshift-lijn met de 'All Season I' als eerste tastbare product. De nieuwe generatie kunstgras is uitvoerig getest op meerdere locaties en onder alle denkbare omstandigheden.


Hoe werkt het
Kunstgras met Colorshift-technology verkleurt door middel van warmte. De buitentemperatuur beïnvloedt de kleurtint van het product om zo met het actuele seizoen te matchen. Bij temperaturen tot 15 graden behoudt Colorshift een donkergroene uitstraling. De kleur verandert tussen de 15 en 30 graden geleidelijk in lichtgroen. Bij tropische temperaturen vanaf 30 graden neemt het gras een frisse, lichtgroene kleur aan. Het kunstgras met de revolutionaire technologie is in instantie beschikbaar in twee hoogtes. Later zal de revolutie in meer kwaliteiten beschikbaar zijn.


Meesters in de Tuin 2024 vindt plaats van donderdagavond 10 tot en met zaterdag 12 oktober. Tickets kun je hier bestellen.

LOGIN   met je e-mailadres om te reageren.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Tobroco-Giant houdt twee open dagen vol entertainment
zaterdag 28 september 2024
t/m zondag 29 september 2024
Expertdag Duurzaam Gras 2024
dinsdag 1 oktober 2024
Tuingeluk met planten
zaterdag 5 oktober 2024
t/m zondag 6 oktober 2024
Meesters in de tuin 2024
donderdag 10 oktober 2024
t/m zaterdag 12 oktober 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
Green Industry Profile
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER