Donker Groep behaalt eerste STIP-certificering in groensector |
|
|
|
|
| 55 sec |
Donker Groep heeft als eerste groenbedrijf het STIP-certificaat ontvangen. Dit betekent dat al het hout dat het bedrijf gebruikt, afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen. Het behalen van dit certificaat past bij hun missie om mens en natuur te verbinden en biobased materialen zoals hout te gebruiken in hun circulaire visie.
Bossen zijn van onschatbare waarde vanwege hun biodiversiteit en hun rol in het voorzien van levensbehoeften, bouwmaterialen, schoon water en medicijnen. Bedrijven die het STIP-keurmerk dragen, gebruiken alleen hout dat duurzaam is geproduceerd, wat bijdraagt aan de bescherming van bossen wereldwijd en een gezonde leefomgeving.
Bedrijfsbrede certificering
Voorheen gebruikte Donker Groep al gecertificeerd hout, zoals FSC, maar dit gebeurde vooral op verzoek van opdrachtgevers. Het scheiden van deze houtstromen en de bijbehorende administratie was belastend. Het STIP-keurmerk is een bedrijfsbrede certificering, in tegenstelling tot de productcertificaten van FSC en PEFC. Bedrijven met een STIP-certificaat stappen volledig over op duurzaam gecertificeerd hout, dat erkend is door de Timber Procurement Assessment Committee (TPAC).
| Rick Berkhout |
|
|
Verminderde flexibiliteit
Rick Berkhout, projectmanager bij Donker Groep, geeft aan dat de overstap naar werken met contractleveranciers een uitdaging was voor de medewerkers vanwege de verminderde flexibiliteit. Toch ziet hij voordelen: 'We werken nu samen met houtleveranciers die onze missie delen en bijdragen aan een groene toekomst. Dit zorgt voor een beweging in de keten, waar we trots op zijn. Sommige leveranciers hebben dankzij ons nu ook een houtcertificering.'
Duurzaam hout als norm
Met de STIP-certificering zet Donker Groep een volgende stap richting hun doel van volledige duurzaamheid en circulariteit in 2035. STIP hoopt dat meer groenbedrijven zullen volgen, zodat het gebruik van hout uit duurzaam beheerde bossen de norm wordt in de groensector.
LOGIN met je e-mailadres om te reageren. |
|
|
Er zijn nog geen reacties. |
Tip de redactie
|