Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Direct inkopen bij kwaliteitskwekers in Nederland?

ADVERTORIAL
MARKT & ACTUEEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Irma Nijenkamp, vrijdag 28 juni 2024
141 sec


Niets is zo frustrerend als een te late levering of een incomplete order. Voor een volledig groenproject ben je als hovenier immers afhankelijk van meerdere leveranciers. Een strakke planning voor de tuin in aanleg dien je dus vooraf goed bedacht en uitgewerkt te hebben.


Niet voor niets gebruiken veel succesvolle bedrijven de uitspraak van Dwight D. Eisenhouwer; "Plannen zijn niets, planning is alles". Daarmee willen ze zeggen dat een goedlopend proces van planning essentieel is voor een succesvol project.
De professionele groene sector maakt de laatste jaren mooie stappen in het optimaliseren van processen rondom inkoop en logistiek. De ontwikkelingen in bedrijfssoftware en AI maken het werken immers steeds gemakkelijker.

Olaf Nijenkamp is dagelijks direct betrokken bij de planten-planning van hoveniers. "Het geeft onze klanten verbeterde inzichten in het assortiment bomen en planten. Als plantenspecialist en groothandel voor hoveniers zijn we gewend mee te denken met de werkwijze van onze klanten. We proberen daarin de wisselwerking te zoeken met zowel kwekers als hoveniers. Wij stemmen onze applicatie en de website weer af op gebruiksgemak, assortiment en de snelheid van levering."


'Alle bomen en planten zijn binnen een paar tellen gevonden.'

Een real time webshop voor alle bomen en planten. Kan dat?

Ja! Olaf Nijenkamp heeft een groot netwerk van betrouwbare kwekers in Nederland die kwaliteitsplanten aanbieden in de webshop van Olaf Nijenkamp Tuinplanten. “Dat is onze basis voor een actuele webshop. Duizenden variëteiten bomen en planten kunnen we dagelijks updaten, zodat onze klanten ook direct bezig kunnen met het invullen van een groenproject. Alle bomen en planten zijn binnen een paar tellen gevonden. Dus niet meer zoeken bij verschillende kwekers, maar direct vinden in één webshop, digitaal bevestigen en zeker weten dat je alles op tijd krijgt.

De modules voor het zoeken van planten, het gebruiken van de afbeeldingen en de inkoopprijzen zijn voor hoveniers geheel gratis in te zien.


Bereken je eigen marge op groen met een Excel format

Als hovenier wil je zekerheid over de marge van het groen in je project. Een handige Excel tool in de webshop van Olaf Nijenkamp Tuinplanten geeft je snel duidelijkheid. Maak een beplantingslijst in de webshop en exporteer deze naar een Excel document met vooraf ingevulde kolommen. Je kunt zo zelf spelen met de vaste inkoopprijs op planten en de marge die jij wilt berekenen.


Waarom moet ik een paar dagen wachten op mijn bomen en planten?

Een logische vraag van hoveniers waar Olaf Nijenkamp een eerlijk antwoord op kan geven. “De laatste jaren zien we een trend in het inkoopproces van hoveniers. Snel leveren, aantallen op maat en een complete plantenlijst. Dat is een complexe vraag die moeilijker is dan het lijkt. Om een beplantingslijst compleet te verzamelen moeten we laden bij minimaal 10 kwekers, van bosplantsoenkweker tot vaste plantenkweker of perkgoedkweker. Als ik dat uitleg snapt een hovenier ook dat we niet binnen 1 werkdag de complete lijst klaar kunnen hebben. Maar we geven wel de zekerheid dat we volgende week compleet leveren, als je deze week bestelt voor donderdag 12:00 uur.

Als we de klant die duidelijke deadline meegeven kan hij rekening houden met zijn eigen planning. De bomen en planten die we dan bezorgen zijn kwalitatief heel goed, omdat ze net zijn gerooid of gepakt en vers bij de kweker geladen worden.”


Gratis bezorgd tot in je tuin van aanleg

Olaf Nijenkamp heeft ook een tip voor hoveniers die het bestelproces nog niet gebruiken; “Onze plant- en klant specifieke online oplossing wordt inmiddels gebruikt door honderden hoveniers in heel Nederland. Zo kunnen wij ook besparen op onze kosten van transport en handling en daar profiteert de hovenier weer van. Onze klanten betalen namelijk geen bezorgkosten bij een order vanaf € 350. Dat kun je dan weer snel toevoegen aan je eigen verdiende marge.”


Leveranciersbetrouwbaarheid

De snelheid waarmee de digitalisering op ons afkomt dwingt ons om na te denken over werkprocessen. Daar is ontzettend veel voordeel uit te behalen volgens Olaf Nijenkamp; “Dat geldt voor grote en kleine bedrijven. Denk alleen al in de uren van je personeel en de kostenbesparingen. Olaf Nijenkamp en zijn team denken graag mee in inkoopvoordeel. “Wij verzamelen de data van planten, prijzen en voorraad, jij krijgt de inzichten. Zo helpen we elkaar verder naar een succesvolle win-win”


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER