Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

5 redenen waarom een zonnescherm een goede aanvulling is voor je woning

INGEZONDEN MEDEDELING
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Arno Peeters, dinsdag 9 april 2024
91 sec


Het warme weer staat voor de deur, wat betekent dat het tijd is om na te denken over manieren om je woning koel en comfortabel te houden. Een zonnescherm van Degalux International Barneveld kan de ideale oplossing zijn. Hieronder vind je vijf voordelen van zonneschermen als waardevolle toevoeging aan jouw huis. Of je nu een nieuw zonnescherm overweegt of simpelweg benieuwd bent naar de voordelen, hier vind je alle informatie die je nodig hebt!


1. Houdt de hitte buiten
De meest voorkomende reden waarom mensen kiezen voor zonneschermen is het vermogen om de temperatuur in huis te verlagen. Het kan zijn dat je huis snel opwarmt door de zon wat het onaangenaam maakt om binnen te zijn. Een zonnescherm kan tot wel 20 graden schelen in vergelijking met huizen zonder zonwering. Met een zonnescherm ervaar je meer comfort wanneer je thuis bent!

2. Energie- en kostenbesparing
Een bijkomend voordeel van de bovengenoemde hittevermindering, is de vermindering van de energiebehoefte voor koeling. Zonwering kan een aanzienlijke impact hebben op je energierekening, omdat het helpt de temperatuur te stabiliseren zonder dat je koelsystemen overuren moeten draaien. Het gebruik van een airconditioning is in veel huizen ook niet meer weg te denken, vooral op warme dagen. Desondanks betekent minder zonnewarmte in huis dat je de airconditioning minder hoeft te gebruiken.

3. Privacy en lichtregulering
Een zonnescherm kan een uitstekende barrière zijn tegen nieuwsgierige blikken van buitenaf, terwijl het toch mogelijk is om zelf naar buiten te kijken. Door de verstelbare functie van de meeste zonneschermen heb je de volledige controle over de hoeveelheid licht die je binnen wilt laten. Zo kun je het zo donker of licht maken in je huis als je zelf wilt, ongeacht het tijdstip van de dag.

4. Verhoogde waarde van je woning
Een zonnescherm kan niet alleen bijdragen aan je dagelijkse comfort, maar ook aan de waarde van je woning. Ze zijn er in verschillende stoffen en ontwerpen, van klassiek tot modern. Hierdoor zijn zonneschermen meer dan alleen functioneel, ze kunnen ook het aanzicht van je huis aanzienlijk verbeteren.

5. Betere woonbeleving
Tot slot draagt een zonnescherm ook bij aan de algehele woonbeleving. Met een zonnescherm kun je ook buiten van de schaduw genieten. Het biedt de mogelijkheid om buitenruimtes zoals je terras of balkon te overdekken, waardoor je niet alleen binnenshuis, maar ook buitenshuis beschikt over een koelere plek.

Of het nu gaat om kostenbesparing of het verhogen van je wooncomfort, de voordelen van een zonnescherm spreken voor zich. Overweeg dus zeker deze slimme aanvulling op je woning met de naderende warme seizoenen. Zou houd je je leven koel en comfortabel. Veel succes!


Deze ingezonden mededeling valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van vakblad De Hovenier

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER