Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Stijlvolle en praktisch toepasbare oplossingen van Glampère

ARTIKEL
MARKT & ACTUEEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Jeroen Poldermans, maandag 11 maart 2024
137 sec


Vlondermodel en andere nieuwe ideeën

In 2024 introduceert Glampère een vlondermodel en nieuwe padverlichting op de Nederlandse markt. Inspiratie voor deze innovaties kwam voort uit feedback van zowel hoveniers als eindgebruikers. Met deze ontwikkelingen streeft het Brabantse Glampère ernaar hoveniers te ontzorgen in hun rol als elektricien.


'We merken dat hoveniers nieuwsgierig zijn naar de ontwikkelingen op het gebied van stroompunten en tuinverlichting. Op de beurs van vorig jaar in Hardenberg kregen we bijvoorbeeld veel complimenten van bezoekers voor onze Pro+ tuinpaaltjes van cortenstaal en tegelijk luisterden we naar de problemen en wensen uit de markt. Op basis van deze feedback maakten we een schets voor een vlondermodel. Al snel daarna was er een prototype en dit jaar staan we met het doorontwikkelde eindproduct op de beurs', vertelt Eppo Loeffen van Glampère.

Hoveniers die onze paaltjes gebruiken, wilden in dezelfde designlijn een aansluiting voor op bijv. een vlonder.

Vlondermodel

Een vlondermodel is een model dat niet direct in de grond geplaatst wordt, maar dat je op een vlonder of op een terras monteert. Hoveniers die onze paaltjes gebruiken, wilden in dezelfde designlijn een aansluiting voor op bijv. een vlonder. Toen hebben we een model ontwikkeld met een plaat aan de onderzijde waarmee het op hout of tegels ingebouwd kan worden', legt Loeffen uit. De kabel is onzichtbaar weggewerkt in de voet en het geheel wordt in het vlonderoppervlak verwerkt, zodat je een esthetisch strakke look-and-feel creëert. Dit model is in meerdere kleuren verkrijgbaar.


Vlondermodel

Padverlichting

Glampère presenteert dit jaar ook Pro+ padverlichtingmodellen met kantelbare ledspot, die optioneel verkrijgbaar zijn met een schemerschakelaar en/of stopcontact in de rug en verkrijgbaar in de kleuren rvs zwart gecoat of cortenstaal. Deze nieuwe items bieden extra mogelijkheden om oriëntatieverlichting langs paden, terrassen en opritten te installeren en extra stroomvoorzieningen aan te leggen. Ideaal om apparaten voor onderhoud van de tuin of de auto of de nachtverlichting op aan te sluiten.


Padverlichting - cortenstaal

Pro New Hydro-lijn versus Pro+ New Hydro-lijn tuinpaaltjes

Voor de hovenierswereld onderscheidt Glampère twee productlijnen: de Pro New Hydro-lijn en de Pro+ New Hydro-lijn. Wat is het verschil?
Loeffen: 'Beide lijnen zijn ontwikkeld voor hoveniers, maar het grote verschil is ten eerste dat de Pro+ New Hydro-tuinpaaltjes voorbedraad kunnen worden geleverd. Het voordeel hiervan is dat de hovenier minder stopcontacten hoeft aan te leggen en alleen de grondkabel via lasklemmen hoeft te verbinden. Ten tweede heeft de Pro+ lijn het voordeel dat er een extra kabeldoos onder het afdekkapje verwerkt is. Dat is ideaal bij een ondergrondse storing. We merken dat storingen negen van de tien keer onder de grond optreden, omdat de verbindingen doorgelust worden via een ondergrondse in hars gegoten kabelmof. Als daar vocht bij komt, ontstaat er kortsluiting. Bij de Pro+ New Hydro-lijn-tuinpaaltjes zit de verbinding boven de grond, zodat bij een storing de kabel niet uitgegraven hoeft te worden.' Het verschil zit hem dus in aansluitgemak en ontzorging bij kortsluiting, doordat deze Pro+ productgroep de efficiëntste oplossing biedt bij ondergrondse storingen.


'Storingen treden negen van de tien keer onder de grond op, omdat de verbindingen doorgelust worden via een ondergrondse in hars gegoten kabelmof'

Zelf samenstellen

In de nabije toekomst zal de hovenier zelf zijn tuinpaaltje kunnen samenstellen, aangezien de basis feitelijk een leeg paaltje is waarop elk type schakelmateriaal aangesloten kan worden. Zo kan een tuinpaaltje een stroomschakelaar bevatten, maar ook schakelaars en USB-A, USB-C en UTP-aansluitingen. Zo kan het tuinpaaltje op alle manieren uitgerust worden met de juiste voorzieningen. 'We zijn druk bezig op dat gebied en zullen de hovenierswereld op de hoogte houden via diverse mediakanalen', aldus Loeffen.


Tuinpadverlichting

Licht uit, spot aan

De naam Glampère is een samenvoeging van glamour en ampère. De boodschap is duidelijk: Glampère wil stijlvolle en praktische producten ontwikkelen op het gebied van tuinverlichting en elektra in de tuin. Over de ambities zegt Loeffen: 'Wij willen de vaste partner zijn in het elektraplan van de hovenier. We denken met je mee en we lezen de reviews en feedback over zaken waar je tegenaan loopt. Graag gaan we de dialoog met je aan, zodat wij snappen wat je van ons nodig hebt. Die respons gebruiken wij om te focussen op nieuwe producten. Het ontwerpen en realiseren daarvan gaat snel, omdat we vanuit Nederland produceren.'


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER