Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Geef onkruidzaden geen kans om te nestelen

ADVERTORIAL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Queeny de Haan, vrijdag 8 oktober 2021
83 sec


Rootbarrier Biocovers als duurzaam antwoord op onkruid

Als beplanting groeit op plekken waar dit niet gewenst is, spreken we van onkruid. Er zijn verschillende typen onkruid, ieder met andere eigenschappen. Zo noemen we onkruid dat het gevolg is van de verspreiding van zaden zaadonkruid. Om tot het best mogelijke resultaat te komen, is het noodzakelijk dat de onkruidsoort met de geschikte methode wordt aangepakt. King Rootbarrier raadt voor een ecologische, verantwoorde bestrijding de Rootbarrier Biocovers aan.


Wanneer er gebruikgemaakt wordt van een onkruiddoek krijgen de zaden die onkruid veroorzaken geen kans om in de grond terecht te komen. Hierdoor kunnen ze zich niet nestelen en uitgroeien tot plant. Een verantwoorde, duurzame en biologische manier van onkruid bestrijden zijn onze Rootbarrier Biocovers. Dit onkruiddoek is gemaakt van biovezels met de juiste mix tussen vezels en mechanische en technische binding. Dankzij het speciaal ontwikkelde productieproces zijn er geen bindmiddelen nodig om de vezels bij elkaar te houden. Rootbarrier Biocovers is het eerste volledig biodegradeerbare en composteerbare onkruiddoek gemaakt van 95% biovezels (PLA) en 5% hennepvezels uit de EU.

PLA

Het hoofdingrediënt voor Rootbarrier Biocovers is PLA: polylactic acid of polymelkzuur. Dit biologisch afbreekbaar materiaal, gewonnen uit melkzuur van landbouwgewassen zoals mais en suikerriet, is van nature uv-stabiel en wordt dus niet afgebroken door zonlicht. Hierdoor hoeft het doek niet afgedekt te worden. Het achterliggende idee voor het gebruik van PLA, ofwel biovezels, is dat het uit de natuur komt en weer teruggaat naar de natuur.


'PLA komt uit de natuur en gaat ook weer terug naar de natuur'



Voor de productie van PLA is niks anders nodig dan plantaardig materiaal en energie. In verhouding met de productie van de klassieke polymeren, zoals PET, PP, PA en PE is er voor PLA aanzienlijk minder energie nodig. De energie die gebruikt wordt, komt voornamelijk van windmolens.

Een groen tuintje

Rootbarrier Biocovers maakt het mogelijk om een onderhoudsvriendelijk groen tuintje te hebben, waarbij overlast van onkruid verleden tijd is. Doordat het doek water, lucht en voedingsstoffen doorlaat, kunnen de plantwortels ademen en gedijen. Onder invloed van temperatuur, vocht en de aanwezige micro-organismen in de bodem, wordt het doek op termijn op natuurlijk wijze afgebroken. Dit heet biodegradatie. De minimale levensduur van Rootbarrier Biocovers is zeven jaar. Na drie tot vijf jaar zullen de planten het doek volledig overgroeid hebben, waardoor onkruid geen kans meer maakt.


Rootbarrier Biocovers

• Natuurlijke onkruidbestrijding zonder herbiciden
• Volledig samengesteld uit plantaardig materiaal
• Volledig biologisch afbreekbaar en composteerbaar
• Snel en eenvoudig te plaatsen en rafelt niet
• Geen onderhoud nodig
• Levensduur van minimaal 7 jaar
• Uv-stabiel: hoeft niet afgedekt te worden
• Water- en luchtdoorlatend

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Tinka Chabot
Wednesday 13 October 2021
Ik ben heel benieuwd hoe dit doek de hoogstnoodzakelijke voedingstoffen doorlaat, zodat het bodemleven ook nog iets heeft om op te teren. Onder worteldoek, wat geen zier helpt tegen zaadonkruiden omdat ie op het minste beetje humus kunnen overleven, wordt de bodem zo hard als beton. Ben ook benieuwd hoe dat bij dit doek gaat worden. Het klinkt mij te mooi om waar te zijn.
Marco Hulsebosch
Wednesday 27 October 2021
Kan jij iets toe sturen of ergens zien hoe het werkt. En wat de kosten zijn per m2. Ik zet veel planten in doek om onkruid tegen te gaan. Ik hoor graag van jullie. Groet marco 0654220202

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER