Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Avondklok voor hovenierswerkzaamheden?

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Willemijn van Iersel, donderdag 21 januari 2021
49 sec


Nieuwe coronamaatregelen leiden vooralsnog niet tot aanpassing hovenierswerkzaamheden

In de tweede kamer wordt op dit moment nog druk gedebatteerd over het invoeren van een avondklok. Andere maatregelen zoals het terugdringen van bezoek zijn wel per direct ingegaan. Hebben deze maatregelen invloed op hovenierswerkzaamheden?


Het werk in de hovenierssector kan al de gehele coronacrisis doorgaan vanwege het protocol Samen Veilig Doorwerken. Ook nu met de nieuwe verzwaringen van de corona maatregelen kan er worden doorgewerkt. Zelfs na het ingaan van de avondklok. Alle vormen van werk vallen onder de uitzondering, dus niet alleen werk in vitale processen.
's Avonds klanten bezoeken om offertes door te spreken behoort dus nog tot de mogelijkheden of 's ochtends voor half 5 van huis weg voor een vroege klus ook.


' s Avonds klanten bezoeken om offertes door te spreken kan nog

Verklaringen

Hiervoor dien je wel een werkgeversverklaring op zak te hebben en een eigen verklaring. De werkgeversverklaring is de gehele avondklokperiode geldig, de eigen verklaring moet iedere werkdag opnieuw worden ingevuld. Volgens de VHG bestaat er de verwachting dat deze verklaring ook online kan. De Rijksoverheid stelt hiervoor standaard formulieren beschikbaar via hun website: www.rijksoverheid.nl/avondklok.


Groepsvorming

Voor het veilig uitvoeren van hovenierswerk mag je met meer dan twee mensen werken. Je valt door de uitzonderingen niet onder het samenscholingsverbod. De basisregel blijft echter 1,5 meter afstand houden en zoveel mogelijk in vaste teams werken. Kortom met drie man in de tuin werken is mogelijk, met in achtneming van het protocol.'


Protocol

Het protocol en de FAQ is hier te vinden.

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Tinka Chabot
Thursday 21 January 2021
Mag je dan ook met zijn drieën in een busje? met of zonder mondkapje? Hoe zit het met de werkgeversverklaring als je ZZP'er bent?
Redactie De Hovenier
Thursday 21 January 2021
Beste Tinka,

Heb even wat voor je uitgezocht:

Per 1 juli is het mogelijk om met meerdere personen in één vervoersmiddel te reizen zonder onderling 1,5 meter afstand te houden. Hiervoor gelden de volgende voorwaarden:

Bij vervoer is het belangrijk dat je kunt achterhalen wie met elkaar heeft gereisd. Als zich een besmetting heeft voorgedaan, dan kun je achterhalen wie mogelijk nog meer besmet is geraakt. Kijk of de rittenadministratie hierop is ingericht. Bewaar de gegevens voor het bron- en contactonderzoek van de GGD 6 weken.
Bij instappen vindt er een gezondheidscheck plaats. Bij de volgende klachten is samen reizen niet toegestaan: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, benauwdheid, verhoging, koorts en bij plotseling verlies van reuk of smaak. Een collega met klachten blijft thuis tot de klachten minimaal 24 uur over zijn. Meerijden mag wel na een negatieve testuitslag op het coronavirus.
Als je met z’n tweeën reist is een mondkapje niet nodig. Reis je met meer dan twee personen, dan draagt iedereen een niet-medisch mondkapje. Zie voor de regels en voorwaarden voor het gebruiken van mondkapjes de FAQs van Protocol Samen Veilig Doorwerken onder het kopje “Mondkapjes”.
Zorg voor voldoende ventilatie maar voorkom sterke luchtstromingen.
Zorg voor optimale hygiëne door de bedieningsmiddelen extra te reinigen (stuur, versnellingspook, deurklink, touchscreen, etc.) met water en een goed ontvettend schoonmaakmiddel of met vochtige schoonmaakdoekjes.

Wat moet ik als ZZP’er bij me hebben als ik toch voor werk naar buiten moet bij de avondklok?
Ook aan ZZP’ers wordt gedacht. Als het noodzakelijk is dat u tijdens de avondklok naar buiten moet voor werk, dan is dit mogelijk. Nadat zeker is dat de avondklok er komt volgt hier meer informatie over.

Zie voor de beantwoording van al je vragen over protocol: https://www.helpdeskcorona-bt.nl/faq/ of de website van de rijksoverheid: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/avondklok/veelgestelde-vragen-en-antwoorden-over-de-avondklok

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER