Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Limpar blijft doorontwikkelen

ADVERTORIAL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Jeroen Poldermans, dinsdag 23 juli 2019
203 sec


Duitse producent van veeg-, verticuteer- en onkruidbestrijdingsmachines verstevigt marktpositie door slimme innovaties

Van 23 t/m 25 juni vond in het Duitse Eisenach het tweejaarlijkse Demopark plaats, de grootste Duitse buitenbeurs op het gebied van tuin-, park- en gemeentelijk groen. De beurs richt zich op groenonderhoud, tuin- en landschapsinrichting, terrein- en wegenbouw en aanleg en onderhoud van sportvelden.
Zo'n 37.000 bezoekers, verdeeld over drie dagen, lieten zich inspireren door nieuwe machines en innovaties in de groensector. Ook Limpar stelde enkele nieuwe prototypes tentoon.



Demopark 2019

Stad + Groen sprak met een van de bezoekers van Demopark, Jeroen Knopert, importeur van diverse merken tuinmachines, parkmachines en reinigingsmachines. Samen met zijn collega's bezocht hij op die snikhete 24 juni de imposante buitenbeurs voor de groene professional.


'Het centrale thema dit jaar was de hitte', vertelt Jeroen lachend. 'Door de hitte was het rustiger op de beursvloer dan andere jaren. De meeste bezoekers stonden met een glas verkoelend water onder een parasol uit te puffen. Wat dit jaar - los van de hitte - opviel op innovatief gebied, waren de radiografisch bestuurbare maaiers die ook een helling kunnen pakken. Geen robots, want ze werken niet geheel zelfstandig.'

De hovenier kan met dezelfde machine onkruid borstelen en later met een veegborstel eronder de boel wegvegen

Limpar-combimachine

Vanuit de wereld van het groenonderhoud rees steeds vaker de vraag naar een onkruidmachine met meerdere mogelijkheden. Limpar beantwoordt deze vraag met een op de Limpar 67 gebaseerde combimachine (zie foto), die zowel kan vegen als onkruid borstelen. Het is een constructie die vrij eenvoudig omgebouwd kan worden. De hovenier kan dus met dezelfde machine onkruid borstelen en later met een veegborstel eronder de boel wegvegen.



Limpar demonstreerde ook twee nieuwe onkruidborstelmachines (zie foto); prototypes weliswaar, die nog verder doorontwikkeld moeten worden. Op basis van de grote machines zijn extra accu´s toegevoegd, waarmee ongeveer vier uur geborsteld kan worden. Jeroen Knopert neemt deze innovaties zeker in zijn assortiment op.
Limpar introduceerde daarnaast een veegmachine met een smalle veegunit en een afneembaar accupak (zie foto), dat op verschillende machines gemonteerd kan worden. Op de beurs werd een demonstratie gegeven van zo'n Limpar-veegmachine, waarbij het accupak werd ontkoppeld en daarna werd gekoppeld aan een rupsvoertuig, bijvoorbeeld voor sneeuwschuiven.


Op basis van de grote machines zijn extra accu´s toegevoegd, waarmee circa vier uur geborsteld kan worden

Grote variëteit aan machines

'Als dealer van Limpar hadden we in eerste instantie alleen veegmachines in ons programma, zowel radiaal, axiaal als aanbouwveegmachines. Inmiddels bevat ons portfolio ook verticuteermachines, roosterschuiven (voor hygiëne in de stal, waarmee boeren de mest in de roosters kunnen schuiven), ruwterreinmaaiers en onkruidbestrijdingsmachines.
Voor onkruidbestrijding leveren we een aantal kleine en grote onkruidborstelmachines, heetwatermachines en sinds januari ook onkruidbranders. De machines van Limpar die wij leveren, zijn achterloopmachines. Vaak denkt men dat zoveel mogelijk toeren op de onkruidborstel het beste werkt, maar je hebt die toeren niet nodig en daardoor slijt de borstel het snelst. Enkele grote Limpar-onkruidborstelmachines hebben slechts 300 toeren op de kop, waardoor wegspringen wordt gereduceerd. Daarbij kun je de lengte van de borstelharen bijstellen', legt Jeroen uit.


Makkelijk te bedienen en te onderhouden

Bas de Bruyn van De Groenmakers (hoveniers te Doetinchem) koos voor Limpar vanwege de prijs-kwaliteitsverhouding: 'Het is een eenvoudige constructie, dus er kan niet veel kapotgaan. Wij werken met een aantal jongens met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dan gaan er vaker apparaten stuk, dus is de keuze voor een eenvoudig te bedienen en te onderhouden Limpar logisch. Er zijn wel andere merken met dezelfde prestaties, maar die zijn een stuk duurder.'


Daan Brussaard (Brussaard Hoveniers te Oud-Beijerland) ging na het verbod op chemische onkruidbestrijding op zoek naar alternatieven. Zijn bedrijf koos voor een combinatie van borstelen en branden en heeft nu twee Limpar Turbo-onkruidbestrijdingsmachines en een grotere Taifun voor de grotere oppervlakten. 'Er zijn meerdere machines in beeld geweest. Jeroen Knopert heeft bij ons een demo gegeven, waarop wij besloten voor Limpar te gaan. Vergeleken met de vroegere machines is Limpar verder doorontwikkeld en gebruiksvriendelijker. Omdat we bij particulieren en bedrijven komen met vaak smalle doorgangen, moesten we machines hebben die wendbaar zijn en niet te zwaar. Daarnaast kozen we ook voor de sterke Honda-motor die erop zit. Die combinatie van factoren gaf uiteindelijk de doorslag bij de keuze voor Limpar', vertelt Daan Brussaard.

Omdat we bij particulieren en bedrijven met smalle doorgangen komen, hebben we wendbare en niet te zware machines nodig.

Handelsonderneming Knopert VOF is importeur van tuinmachines, parkmachines en reinigingsmachines te Raalte.
Knopert is importeur van:
Limpar: uitgebreid programma reinigingsmachines, onkruidbestrijdingsmachines en tuinmachines
Active: uitgebreid programma tuinmachines
Wiper: veelzijdig programma maairobots
PowerWorks: accumachines, 60 volt en 82 volt
Jonsered: uitgebreid programma tuinmachines
McCulloch: uitgebreid programma tuinmachines
Flymo: elektrische tuinmachines
Aspen: brandstoffen en olie

Een vast onderdeel van Demopark zijn de gouden en zilveren medailles. Er werden 82 innovatieve producten voorgedragen en door een jury van deskundigen beoordeeld. De vakjury van Demopark 2019 heeft tot winnaars van de gouden medailles gekozen:

Husqvarna robotmaaier 535 AWD

State of the art robotmaaier met vierwielaandrijving voor professioneel gebruik. De Husqvarna trotseert hellingen tot 70%. Hij is uitgerust met objectdetectie met ultrasone technologie en verlaagt zijn snelheid als obstakels gedetecteerd worden. Het bereik is 3500 m2 en de oplaadtijd is slechts 20 minuten.


Sauerburger taludtractor Grip 4-70

Voor de landbouwbewerking is deze tractor met hydraulische vierwielbesturing met drie besturingsvarianten ontworpen. De Grip 4 -70 beschikt over een krachtige 95 pk-viercilinder-turbomotor. Door de optimale gewichtsverdeling is de machine zeer geschikt voor klimmen op hellingen en rijden op ongelijk terrein.


Stihl kettingzaag MS 500i

De eerste kettingzaag ter wereld met elektronisch gestuurde injectie (de i in de naam staat voor injectie) is eveneens in de prijzen gevallen. Het is een grensverleggende innovatie in de markt van benzinekettingzagen. De brandstof wordt sensorisch verdeeld. Met de elektronische injectie bewijst Stihl geen millimeter voorsprong kwijt te raken bij de ontwikkeling van benzinemachines, en tegelijk voluit te gaan bij de ontwikkeling van accuproducten.


Syn Trac systeemtrekker ST 400

De ST 400 is een landbouwtrekker met een zwanenhalsconstructie voor getrokken werktuigen. Het meest innovatieve aspect is het automatisch aankoppelen van werktuigen of aanhangers, vanuit de cabine en binnen een minuut. Inclusief hydrauliek, lucht, aftakas en elektrische aansluitingen. Het is een alleskunner, die behalve voor agri bijvoorbeeld ook ingezet kan worden als sneeuwruimer.
[/kader]


Meer informatie vindt u op:
www.Limpar.nl
www.knopert.nl
www.demopark.de


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER