Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

VHG beloont vakmanschap met prijzen tijdens Tuinidee

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Willemijn van Iersel, maandag 25 februari 2019
119 sec


Op zaterdag 23 februari, tijdens Tuinidee, heeft VHG-directeur Egbert Roozen diverse prijzen uitgereikt. De prijzen bestonden uit: landelijke wedstrijden Tuin, Zwemvijver en Interieurbeplanting van het Jaar 2019. Fons Linders Tuinmeesters, Bruggeman hoveniers en ontwerpers en Copijn Groenaanleg en beheer vielen in de prijzen. Met deze drie nationale wedstrijden en de wedstrijd Boomproject van het Jaar brengt VHG vakmanschap onder de aandacht van het publiek en de zakelijke markt. Ook het vakmanschap van aankomende hoveniers stond in de schijnwerpers. Team B van Wellantcollege uit Houten won de eerste prijs in de Nationale Wedstrijd Tuinaanleg 2019 die tijdens TuinIdee plaatsvond.

Winnaars Nationale Wedstrijd Tuinaanleg
Winnaars Nationale Wedstrijd Tuinaanleg

Tuin van het Jaar 2019

De jury was bij het tuinbezoek meteen onder de indruk van de Weelderige vijvertuin van Fons Linders Tuinmeesters: "Deze tuin heeft een absolute wowfactor. Het geheel 'klopt': het ontwerp met prachtige zichtlijnen, de stoere materialisatie, de mooie variatie in beplanting, de relatie met het huis, de overall kwaliteit van de voor- en achtertuin, de aandacht voor duurzaamheid. In alle aspecten zie je het uitstekende hovenierswerk terug. Delen van deze tuin zijn interessant zijn voor toepassing in kleinere tuinen." aldus het juryrapport.


Publieksprijs naar Hoveniersbedrijf Ed Bijker BV

Via Facebook konden ook tuinliefhebbers hun favoriete inzending kiezen. Zij verkozen de 'Citycandy'-tuin van Hoveniersbedrijf Ed Bijker BV tot winnaar van de Publieksprijs 2019. De vakjury over deze tuin: "In de jaren 30-stadswijk ligt de ingezonden achtertuin, omsloten door buurtuinen en een 'achterom'. De kleine achtertuin van maar 51 m2 maakt de verrassing compleet: mooi gevarieerd groen en met maar liefst drie zitplekken. Slimme oplossingen helpen om een klein oppervlak optimaal te benutten. Een inspirerend voorbeeld voor eigenaren van kleine tuinen."


Zwemvijver van het Jaar 2019

De Architecturale zwemvijver van Bruggeman hoveniers en ontwerpers is dit jaar de winnende zwemvijver. "Deze royale zwemvijver neemt echt een centrale plek in de tuin in, precies naar de wens van de bewoners. Het lijnenspel is prachtig en er is in het ontwerp een uitstekende verbinding gelegd tussen natuurlijke omgeving, huis, tuin en zwemvijver. De mooi geïntegreerde vijver is uitstekend gepositioneerd en nodigt uit tot baantjes trekken, relaxen en in alle rust reflecteren met uitzicht op de waterspiegel. Het vakmanschap van deze zwemvijverspecialist blijkt uit de geleverde kwaliteit op alle fronten: ontwerp, aanleg en waterkwaliteit."


Copijn neemt de prijs in ontvangst

Beste Interieurbeplanting 2019 gaat naar Copijn

Copijn Groenaanleg en beheer, wint met de lounge van Hotel Jakarta in Amsterdam de prijs voor de beste Interieurbeplanting 2019. De jury motiveert haar keuze als volgt: "Een hotel waar dure vierkante meters worden ingeleverd voor binnengroen: dat is onderscheidend! Deze Aziatische hotelhortus doet zo veel meer: hij vertelt over de unieke historie van deze plek, zorgt voor een totaalbeleving en een 'senang' sociaal leven op het Java-eiland en laat zien wat je kúnt doen als je groene ambitie hebt. Copijn heeft in elke fase op alle fronten vakmanschap laten zien en met een fantastisch resultaat."


Team B van Wellantcollege wint Nationale Wedstrijd Tuinaanleg

Lucas Muilwijk en Mario Nederlof van team B van het Wellantcollege uit Houten zijn de winnaars van de Nationale Wedstrijd Tuinaanleg 2019. Op de tweede plaats eindigde team van het Prinsentuincollege uit Breda. Het brons ging naar het andere team van het Wellantcollege. Team Aeres MBO Emmeloord werd vierde.


Juryvoorzitter Bas van Swigchem over de winnaars: "Lucas en Mario vulden elkaar prima aan, hadden een goede teamgeest en een natuurlijke manier van samenwerken." Beide jongens laten weten super veel zin te hebben om in Moskou de Nederlandse eer te mogen verdedigen.

Een trotse VHG-directeur Egbert Roozen reikte de oorkondes en medailles uit. "Jullie hebben laten zien wat het vak te bieden heeft. Er staan vier prachtige levende tuinen."


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Dahlia- en Doorbloeidagen in Bloemenpark Appeltern
zaterdag 7 september 2024
t/m zondag 8 september 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
GaLaBau 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER