Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed
Excentrieke hovenier opereert in high-end segment
Fons Linders - mensen die hem hebben gezien, zullen hem niet snel vergeten. De hovenier uit Nuenen is een opvallende verschijning met zijn lange krullen, bretels, gele schoenen en hoed. Zijn tuinen zijn net zo markant.
01-04-2018 9 sec
Meeste veiligheidswinst te boeken met training
Het aantal ernstige kettingzaagongevallen is De Hovenier aanleiding om de veiligheid bij het werken met kettingzagen te onderzoeken.
01-04-2018 5 sec
Badderen tussen het groen
Een vakjury selecteerde begin dit jaar inzendingen voor de wedstrijd Zwemvijver van het Jaar, waarvan de uitreiking op 24 februari plaatsvond tijdens Tuinidee.
01-04-2018 5 sec
Een mulchmaaier voor kort en lang gras
Mulchmaaiers zijn vrijwel altijd uitgerust met een gesloten maaidek. Het gemaaide gras blijft dan circuleren in het maaidek en de aanvoer van gras is beperkt, waardoor je alleen kort gras kunt maaien.
01-04-2018 7 sec
Werkgever moet naar evenredigheid minimumloon over meerwerk betalen
Tot 1 januari 2018 bestond er geen plicht voor een werkgever om aan de werknemer die het minimumloon verdiende ook de extra gewerkte uren te betalen.
01-04-2018 6 sec
De voorjaarsbeurt voor gazons
Na de wintermaanden kunnen gazons en grasvelden wel wat aandacht en verzorging gebruiken. Door het gras in het voorjaar een verzorgingsbeurt te geven, genieten je klanten het hele groeiseizoen van een strakke, frisse grasmat die tegen een stootje kan.
01-04-2018 8 sec
Ik wil mijn geld!
Afspraak is afspraak. Zo werkt het doorgaanas in een sector waar opdrachten worden uitgevoerd tegen betaling. Incasso. Helaas gaat deze regel in de hoveniersbranche niet altijd op.
01-04-2018 6 sec
'EasyVision bespaart mij acht uur per week'
Levende tuinen en kwaliteit. Daarvoor staat Bram Engberts van Engberts Hoveniersbedrijf. Samen met een team van medewerkers tekent hij voor het ontwerp en het onderhoud van tuinen, parken en dakterrassen met zoveel mogelijk bomen en planten.
01-04-2018 8 sec
Generaties dezelfde pergola's gemaakt: tijd voor design'
Willem Somers heeft met zijn bedrijf Somers Tuinen een zelf ontworpen en uitgevoerde tuin ingezonden naar de VHG om mee te doen aan de wedstrijd Tuin van het Jaar 2018. De tuin is exemplarisch voor de stijl van het hoveniersbedrijf: het wil verrassen, met álle elementen. ‘We streven naar design.’
01-04-2018 11 sec
Met de stroom mee
De accurevolutie is in volle gang. De beroepsgroep staat bij elke aanschaf van gereedschap en materieel opnieuw voor de keuze: gaan we met de stroom mee of tegen de stroom in? Een belronde langs de grote merken leert dat accu enorm in opmars is.
01-04-2018 9 sec
Stomen, borstelen, branden en meer...
Combineer temperatuurstijging met zonnestralen en een snufje regen en je hebt het ultieme recept voor een onkruidexplosie. Gelukkig zijn er volop methoden om die plantjes chemievrij te lijf te gaan – natuurlijk ook onder andere weersomstandigheden.
01-04-2018 8 sec
Makita introduceert nieuwe accugrasmaaier
Makita heeft een nieuwe accugrasmaaier geïntroduceerd. Het draadloze model maakt gebruik van twee 18 volt-accu's, die samen 36 volt vermogen leveren.
01-04-2018 5 sec
Verlinden
Natuurlijk, ook met stenen en kunstgras kun je een inkomen bij elkaar sprokkelen, maar er is ook nog zoiets als beroepseer
01-04-2018 4 sec
Lente; tijd voor gazonverjonging
Na een koude winter staat de lente voor de deur en kijken we weer enigszins bezorgd naar de grasmatten, die weer geleden hebben onder een strenge vorstperiode. Tijd dus om de mat te verzorgen.
01-04-2018 7 sec
Ziet u door de accubomen het batterijbos nog?
In de wereld van het accugereedschap zijn Stihl en Husqvarna dominante spelers, wat vooral te danken is aan hun sterke positie in het segment van tuingereedschap en daarbij behorende dealernetwerk.
01-04-2018 7 sec

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER