Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed
De klant houdt van een duurzame tuin; wij dus ook
Duurzaamheid is in, duurzaamheid is hot en op het gebied van duurzaamheid kun je met weinig zaken zo scoren als met een tuin. Vakblad De Hovenier nodigde tien – niet representatieve – hoveniers en ontwerpers uit voor een discussie over duurzaamheid.
01-02-2018 10 sec
Digitale maatjes
De gemiddelde hovenier heeft aardig wat vakkennis paraat, maar een beetje ondersteuning kan nooit kwaad. Met handige apps bijvoorbeeld, die helpen bij ziekten en plagen of ondersteunen als het juiste gereedschap niet voorhanden is.
01-02-2018 7 sec
'Hopelijk maken we in 2018 weer winst'
‘De hovenier uitgekleed’ is een rubriek waarin een ondernemende hovenier zich onbevreesd toont en niets onbesproken laat over zijn of haar bedrijf: wat gaat erin, wat gaat eruit? Jacco Wisman is de eerste die zich het hemd van het lijf laat vragen. Na roerige jaren doet hij een boekje open over het ondernemerschap aan vakblad De Hovenier.
01-02-2018 12 sec
'De tuin gaat een gouden toekomst tegemoet. We zullen het alleen anders moeten gaan verkopen'
Een echte ceo van een groenvoorziener is Ben van Ooijen niet. Hij heeft recent aandelen en het vastgoed van zijn hoveniersbedrijf verkocht, maar is ontegenzeggelijk nog steeds een BN’er als het om groen gaat.
01-02-2018 10 sec
De Hovenier: een nieuw vakblad, maar wie maakt dat?
'De media' - je wordt er af en toe doodmoe van. Maar ze kunnen soms ook verrekte handig zijn om een bepaalde boodschap te verspreiden. Hoe pak je de zaken aan als je ineens een journalist aan de lijn hebt? NWST geeft tips en een kijkje achter de schermen.
01-02-2018 11 sec
Verkoop niet het verhaal over de prijs van de robotmaaier, maar over de meerwaarde
Volgens Husqvarna-dealer Leo Meiburg beginnen maairobots onder hoveniers en groenaannemers steeds meer te leven.
01-02-2018 5 sec
Snel maaien en tóch een goed maaibed
Het Amerikaanse merk Ariens bracht in 2017 de Ariens Apex op de markt. Met de Apex, een zero-turn-maaier, richt Ariens zich voor het eerst op de professionele gebruiker.
01-02-2018 7 sec
Prima, een accubladblazer, maar nothing beats de Stihl BR op benzine
Een testteam van groenvoorziener IBN uit Veghel was bereid om voor vakblad De Hovenier een aantal accubladblazers te beoordelen. Hoewel het team meer dan een week lang met zeventien verschillende accubladblazers in de weer is geweest, mag je het geen echte test noemen.
01-02-2018 10 sec
Hoveniers hoeven nooit meer langs de gemeente voor een kadasterkaart'
Het tekenprogramma Helixcad bestaat al meer dan twee decennia, maar is dit jaar verschenen in een nieuwe versie, Helixcad 3.0. De versie is beschikbaar in een 2D en 3D variant en is aan te vullen met een kadastermodule voor het opvragen van kaarten.
01-02-2018 10 sec
'Werken met de Tielbürger is starten, lopen en geen geouwehoer'
Sinds het wettelijk verbod op glyfosaat bij de bestrijding van onkruid op verhardingen zoeken Nederlandse gemeenten en hoveniersbedrijven naar aanvaardbare alternatieven.
01-02-2018 6 sec
Hoveniers zijn veel te bescheiden
Hoveniers moeten veel meer laten zien wat ze allemaal kunnen. Ze zijn veel te bescheiden, zegt voorzitter John Koomen van VHG Vakgroep Hoveniers.
01-02-2018 5 sec
Drachtplanten, beslist (g)een bij-zaak
Biodiversiteit, duurzame beplanting, ecologisch evenwicht – termen die we in het hedendaagse openbaar groen maar al te vaak tegenkomen. En terecht; sinds de eeuwwisseling dringt overal het besef door dat gebalanceerde duurzame beplantingen het beste bieden voor iedereen: planten, dieren en mensen. Drachtplanten zijn hiervan een onmisbaar onderdeel.
01-02-2018 10 sec
De meest bijzondere tuin van Nederland
Branchevereniging VHG heeft ook dit jaar alle hoveniersbedrijven uitgedaagd om hun mooiste tuin in te sturen voor de wedstrijd Tuin van het Jaar 2018.
01-02-2018 6 sec
Plantenbakken en bijpassende sfeerverlichting
Strakke stalen vormen, knallende kleuren of de natuurlijke uitstraling van hout, dat bij ieder soort tuin past. Er is steeds meer keus in plantenbakken en dat is niet verwonderlijk.
01-02-2018 6 sec
Goede voornemens
Geen lange theoretische verhalen dus, maar praktische artikelen waarmee u vandaag aan de slag kunt en meteen geld kunt verdienen
01-02-2018 4 sec
Hovenier: waar ben jij trots op?
Als hovenier weet jij als geen ander dat je met snoeischaar, hark en schoffel wonderen kunt verrichten. Een tuin heeft aan het eind van de dag soms een ware metamorfose ondergaan, waarop jij apetrots bent! Wij dagen jou uit om ons te verrassen met je mooiste resultaat.
01-02-2018 10 sec
Eliet-houtversnipperaars met BioTech-chips
Iedere professional heeft wel een Eliet in zijn machinepark staan, of heeft ooit eens gewerkt met een machine van het merk. We zoomen in op de techniek die Eliet in haar versnipperaars toepast.
01-02-2018 7 sec
Partnernieuws
De Hovenier is een nieuw vakblad. Dit vakblad richt zich op de relatief kleine bedrijven, bedrijven, die zich focussen op de particuliere tuinen en het MKB segment. Uitgangspunt van dit vakblad is: Van de hovenier, voor de hovenier, door de hovenier.
01-02-2018 8 sec

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER