Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Covergreen lanceert nieuwe plantenmat met Delosperma cooperi

NIEUWS
SORTIMENT
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Heleen Kommers, woensdag 29 januari 2025
38 sec


Mogelijk antwoord op droogte en hitte?

Groenprofessionals krijgen steeds vaker te maken met de gevolgen van klimaatverandering. Langdurige periodes van droogte en extreme hitte stellen gemeenten en hoveniers voor uitdagingen bij de aanleg en het onderhoud van groen. Covergreen introduceert daarom een nieuwe plantenmat met Delosperma cooperi, die goed bestand is tegen dergelijke omstandigheden.

Covergreen ijsbloem: <i>Delosperma cooperi</i>
Covergreen ijsbloem: Delosperma cooperi

Deze sterke, paars bloeiende bodembedekker staat ook bekend als 'ijsplant' en komt oorspronkelijk uit Zuid-Afrika. De plant heeft weinig water nodig en zelfs bij langdurige droogte en hoge temperaturen blijft hij groen. 'Dit maakt de mat geschikt voor toepassingen in stedelijk groen en particuliere tuinen', aldus Frits Smit van Covergreen.
De belangstelling voor de kant-en-klare plantenmatten was dan ook groot tijdens de Groene Sector Vakbeurs, die je afgelopen januari kon bezoeken. 'De matten geven direct een mooi beeld en onkruid krijgt geen kans.'


Bijdrage aan biodiversiteit

Naast de praktische voordelen wijst eigenaar Dennis Klein Boonschate op de sierwaarde van de mat. 'De kleurrijke bloemen van de Delosperma cooperi bloeien lang en kunnen bijdragen aan de aantrekkelijkheid van openbare en particuliere groene ruimtes. Ook trekt de mat insecten zoals bijen en vlinders aan, wat gunstig is voor de biodiversiteit.'


LEES OOK

Covergreen tijdens de Groene Sector Vakbeurs 2025
Covergreen tijdens de Groene Sector Vakbeurs 2025
Covergreen
LOGIN   met je e-mailadres om te reageren.

REACTIES
Tinka Chabot
eigenaar | s-kwadraat snoei-advies Arnhem
woensdag 29 januari 2025
Wat wij onkruid noemen is eigenlijk altijd inheemse beplanting wat het doet op plekken die voor die planten geschikt zijn.. Grappig dat een plant uit zuid Afrika meer biodivers en beter voor bestuivers zou zijn dan onze eigen inheemse beplanting, die deze exoot verdringt. Wellicht toch meer gebruik maken van inheemse beplanting oftewel onkruid?

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
Green Industry Profile
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER