Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Stihl introduceert nieuwste accubladblazer BGA 250

NIEUWS
TUIN- EN PARKTECHNIEK
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Willemijn van Iersel, donderdag 3 oktober 2024
68 sec


Dit najaar brengt Stihl een ware storm van nieuwe producten op de markt. Zo ook de nieuwe Stihl BGA 250. Dit belooft de krachtigste handgedragen accubladblazer in het Stihl-assortiment te zijn.


Met een luchtsnelheid van 85 m/s en een constante blaaskracht van 26 newton is de machine geschikt voor het efficiënt verwijderen van zelfs natte en zware bladeren belooft de tuin- en parkproducent. 'De accubladblazer is licht, compact en ontworpen met oog voor ergonomie: de accu en motor zijn zo geplaatst dat de machine goed in balans is, wat het werken minder vermoeiend maakt,' aldus Tommy Nagtegaal van Stihl. Nagtegaal vervolgt: 'De belangrijkste voordelen van deze machine zijn de blaaskracht, ergonomie en symmetrie. Bij een dergelijke blaaskracht zou de gebruiker normaal gesproken aanzienlijke tegendruk op arm en schouder verwachten. Door de vorm van de machine en de stand van de blaaspijp is er echter nauwelijks weerstand, waardoor de gebruiker geen tegendruk hoeft te geven. Bovendien is de machine voorbereid voor Stihl connected, het fleetmanagementsysteem waarbij de connector 2A op de elektronica van de machine kan worden aangesloten.'

Accu advies

De machine werkt op een 36V lithium-ion-accu van het Stihl AP-systeem en voldoet aan de IPX4-norm, wat betekent dat hij ook bij regen gebruikt kan worden. Stihl raadt aan om de accu AP 300 S te gebruiken: één acculading volstaat om de BGA 250 tot 40 minuten op niveau 1 te laten werken.


GroenTechniek

Tijdens GroenTechniek Holland liet Stihl vele nieuwe producten zien zoals de nieuwe GTA 40, een kleine accusnoeizaag speciaal voor professionals. Maar ook de CM 12 computer, waarmee de stroomtoevoer van de lader slim wordt verdeeld, waardoor op één stopcontact ruimte is voor 12 multiladers, goed voor het opladen van maar liefst 48 accu's. Maar ook een nieuwe accudoorslijper de TSA 300, nieuwe heggenscharen HSA 140 en HSA 150 (beschikbaar in zowel T- als R-variant), een CB1-box voor veilig laden binnen een voertuig en de geheel nieuwe iMow 7 pro robotgrasmaaiers. Deze kleinere Stihl robotmaaiers kunnen gekoppeld worden om tot 8000 m² gras kort te houden.


LEES OOK

LOGIN   met je e-mailadres om te reageren.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Tuinmachineshow Dagen bij Lozeman Tuinmachines
donderdag 24 oktober 2024
t/m zondag 8 december 2024
Hovenierscafé over bedrijfsovernames
woensdag 30 oktober 2024
Recreatie Vakbeurs: 12 - 14 november in Evenementenhal Hardenberg
dinsdag 12 november 2024
t/m donderdag 14 november 2024
Fleetexpo
woensdag 13 november 2024
t/m donderdag 14 november 2024
Redsun Relatiedagen: registratie is nu geopend
donderdag 14 november 2024
t/m vrijdag 15 november 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
Green Industry Profile
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER