Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Winters genieten

ADVERTORIAL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Willemijn van Iersel, woensdag 13 december 2023
74 sec


Winters genieten van je tuin vergt wat voorbereiding, zeker voor hoveniers. Tuinvisie adviseert om te beginnen met de juiste beplanting, strategische verlichting en een doordachte overkapping, waardoor je klant het hele jaar door van de tuin kan genieten.



Verlichting speelt een cruciale rol in het winterse tuinplezier. Naast praktisch nut biedt het ook een gezellige sfeer. Afhankelijk van de tuinactiviteiten, zoals lezen, dineren of ontspannen, kies je voor functioneel of sfeervol licht. Een goed doordacht verlichtingsplan met grondspots voor accenten, plafondlampen voor eettafels, staande lampen voor paden en wandlampen voor schuttingen, verbetert de algehele dynamiek van elke buitenruimte. Kies daarnaast voor een bewegingssensor voor een energiezuinige optie.


Overkapping in de tuin

Door het plaatsen van een overkapping voeg je een stijlvolle en functionele dimensie toe aan de buitenruimte. Het biedt beschutting voor diverse activiteiten, ongeacht het weer. Bij de ontwikkeling van de overkapping zijn er verschillende opties mogelijk, afhankelijk van de functie die deze extra buitenruimte krijgt. Wordt het een aanbouw aan huis of een vrijstaand element? Het ontwerp kan variƫren, van een authentieke kapschuur tot een moderne combinatie van hout en aluminium. De inrichting, inclusief glazen puien en verwarming, maakt het mogelijk om het hele jaar door van deze ruimte te genieten.


Kies voor bladhoudende planten zoals klimop, klimhortensia, Toscaanse jasmijn en clematis

Winterplanten

In de wintermaanden brengt beplanting kleur en leven in de tuin. Kies voor bladhoudende planten zoals klimop, klimhortensia, Toscaanse jasmijn en clematis. Bloeiende planten zoals Helleborus en winterviolen voegen vrolijke accenten toe. Schoenlappersplanten en Mahonia zorgen voor kleur en geur, terwijl parelbessen en Callicarpa als voedsel voor vogels dienen. Winterharde grassoorten zijn niet alleen decoratief, maar ook handig als bodembedekker met weinig onderhoud. Laat uitgebloeide bloemen staan voor een natuurlijk silhouet en als schuilplaats voor dieren.


Goede tuinvoornemens

Het einde van het jaar geeft je gelegenheid om terug te kijken maar vooral om vooruit te zien. Goede voornemens horen daarbij. Wellicht overweeg je om het komende jaar meer te doen met biodiversiteit of om het waterbeheer in tuinen te verbeteren. Gelukkig zijn er met kleine aanpassingen al snel positieve resultaten te behalen. Laten we samen streven naar een fantastisch tuinjaar en met kleine stappen een groot verschil maken. Fijne feestdagen!


Kijk voor meer informatie en tips op tuinvisie.nl/tuin-van-de-toekomst.


LEES OOK
Waterbeheer in je tuinontwerp
13-10-2023 | ADVERTORIAL
92 sec
Biodiversiteit begint in onze eigen tuinen
13-11-2023 | ADVERTORIAL
83 sec
Tuinvisie heeft oog voor de hovenier
18-07-2023 | ADVERTORIAL
164 sec

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER