Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

GeoCotto, GeoCeramica en gevelbekleding

ADVERTORIAL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Peter Jansen, vrijdag 12 februari 2021
254 sec


Nieuwe producten, trends en projecten van grootleverancier Buiter Beton

Ben je op zoek naar nieuwe tuinmaterialen en -ideeën? Wil je weten welke trends er in 2021 ingezet worden? Ga dan verder met het lezen van dit artikel, want we brengen je op de hoogte van het laatste nieuws rondom Buiter Beton, een van de grootste leveranciers van tuinmaterialen in Nederland.

Showtuin in Balkbrug
Showtuin in Balkbrug

De binnenkort te verschijnen nieuwe catalogus van Terras & Trends (het label van Buiter Beton) puilt zoals elk jaar opnieuw uit van de inspirerende ideeën. Ter aanvulling op dit lijvige boekwerk bespreken we samen met Marc Stulen, accountmanager bij Buiter Beton, enkele trendgevoelige producten en projecten die we hoveniers niet willen onthouden.

GeoCeramica en Baltramica

Naar verwachting zal de keramische tegel in 2021 zijn opmars doorzetten vanwege de uitstekende reputatie van dit product: keihard, kleurvast, krasbestendig en makkelijk in het onderhoud. GeoCeramica is een variatie op de keramische tegel, waarin de voordelen van beton met de elegantie van keramische tegels worden gecombineerd. Simpel gezegd is het een keramische tegel, gelijmd op een betonnen drager. Een 4 cm dikke GeoCeramica-tegel bestaat uit een keramische toplaag van 1 cm en 3 cm stabikorn. Een van de grote voordelen van GeoCeramica is de snelle, eenvoudige en kostenbesparende realisatie, want de tegel kan direct op een zandbed worden aangelegd.


'Een van de grote voordelen van GeoCeramica is de snelle, eenvoudige en kostenbesparende realisatie'

Voorbeeldtuin met Baltramica

Terras & Trends

Terras & Trends heeft een ook eigen productlijn van keramische tegels op beton, genaamd Baltramica. 'Baltramica is een echt Terras & Trends-product. Dit jaar is deze productlijn flink uitgebreid met kleurvariaties en diverse maten. Het scala aan Baltramica-designs omvat diverse keuzemogelijkheden. Baltramica is wat tuinbestrating betreft het meest trendy item in ons assortiment voor 2021', aldus Marc Stulen.


GeoCotto-lookalikes

De levertijd van gebakken steensoorten is in tijden van corona langer dan normaal. Vanwege de schaarste van gebakken klinkers heeft Buiter Beton een aantal betonnen artikelen in zijn programma opgenomen die lookalikes zijn van de gebakken varianten. Het betreft de GeoCotto-lijn van MBI. Voorbeelden van deze lookalikes komen in de presentatierekken te Balkbrug en bij diverse Terras & Trends-dealers en staan vermeld in de nieuwe catalogus Terras & Trends 2021.


Gevelbekleding van composiet

Gevelbekleding gemaakt van composiet is een opkomende trend in de hovenierswereld. Composiet is een gerecycled product dat voor 60 procent bestaat uit houtafval dat wordt gemengd met 40 procent kunststof. Vanuit ecologisch oogpunt is composiet dan ook een prima keuze. Het heeft de uitstraling van puur hout, maar is eenvoudiger te onderhouden. Sinds kort levert Buiter Beton ook gevelbekleding van composiet. De ruime keuzemogelijkheden in composiet, zoals gevelbekleding, zijn te bezichtigen in het 5000 m2 grote sierbestratingspark met diverse thematuinen in Balkbrug, maar ook bij de vestigingen in Hengelo (Overijssel) en Naarden. Je kunt het sierbestratingspark in Balkbrug eveneens thuis vanachter je laptop bezoeken, want er is ook een virtuele tour. Ga daarvoor naar: www.buiterbeton.nl/showtuinen/virtuele-tour/.


'De Zoak-klinker is kleurvast, zeer poreus en daardoor extreem waterdoorlatend'

ZOAK-klinker

Afwatering: de Zoak-klinker

'Afwatering is een trend waarop we nadrukkelijk inspelen en waarin we hoveniers een brede keuzemogelijkheid willen bieden. Twee van onze presentatierekken zijn daarom speciaal ingericht met waterdoorlatende bestrating', vertelt Stulen. Een ideale optie in dit kader is de Zoak-klinker. Deze kwam al eerder voorbij in ons blad, maar we vinden het de moeite waard om deze unieke klinker opnieuw onder de aandacht te brengen. Waarom? Vanwege zijn ongeëvenaarde waterdoorlatende eigenschappen. De Zoak-klinker is gemaakt van gerecycled keramiek, maar mag niettemin een full-bodied keramische klinker genoemd worden. Hij is kleurvast, zeer poreus en daardoor extreem waterdoorlatend. Stulen: 'Als je er een emmer water overheen giet, trekt het onmiddellijk door de tegel. Droog terwijl je wacht! We hebben de Zoak-klinker vorig jaar gedemonstreerd tijdens de workshopdagen in Balkbrug. Daar lieten we de mogelijkheden zien op het gebied van afwatering van de onderlaag, via een systeem waarbij overtollig water wordt afgevoerd en hergebruikt voor de tuin. In dat kader leveren we natuurlijk ook afvoergootjes. Helaas gaan de workshopdagen dit jaar vooralsnog niet door.'


'De NiCG fungeert behalve als inkooporganisatie ook als een soort kennisbank'

Samenwerking met NiCG

Afgelopen jaar ging Buiter Beton een samenwerkingsverband aan met de NiCG-groep. NiCG staat voor Nederlandse Inkoopcombinatie Groen. Dit is een inkooporganisatie waarbij voornamelijk groenvoorzieners voor de openbare ruimte zijn aangesloten. Hierdoor is de klantenkring van Buiter Beton behoorlijk uitgebreid. Stulen: 'Er zijn diverse leveranciers aangesloten bij de NiCG. Op het gebied van sierbestrating zijn wij de hoofdleverancier. Het grootste voordeel voor een deelnemer is de kennis die je kunt vergaren. Onlangs kregen wij van een hovenier bijvoorbeeld de vraag of wij een zandbak konden leveren voor een kinderdagverblijf. Voor deze hovenier was dat geen alledaagse opdracht. Hij had natuurlijk ook op internet kunnen gaan surfen naar leveranciers van zandbakken, maar dan is het maar de vraag of die leverancier zo'n zandbak van dat specifieke formaat direct kan leveren. Wij hebben die vraag opgepakt en de zandbak op maat afgeleverd. De NiCG fungeert behalve als inkooporganisatie ook als een soort kennisbank. Er wordt kennis uitgewisseld tussen hoveniers en leveranciers, maar ook tussen hoveniers onderling.'


NiCG (Nederlandse Inkoopcombinatie Groen)

De NiCG is een organisatie die is opgericht om de positie van hoveniers en groenvoorzieners te versterken. Niet iedere hovenier kan echter participeren in de NiCG. Om deelnemer te kunnen worden, moet je bedrijf een bepaald inkoopvolume garanderen. Voor leveranciers is de schaalvergroting een mooie toegevoegde waarde. Een bedrijf dat deelneemt aan het concept, heeft een morele verplichting, waarbij commitment tot inkoop bij de aangesloten leveranciers wordt uitgesproken. De samenwerking richt zich op de langere termijn. Daarnaast weten de partijen binnen het netwerk elkaar te vinden om van elkaars expertise gebruik te maken. Een fraai voorbeeld van de toegevoegde waarde van de NiCG is het project Bastiaanpoort te Delft. Schadenberg Stedegroen is hierbij de groenaannemer en Buiter Beton levert de betonelementen, halfverharding en sierbestrating. De voordelen op een rij:- advisering bij calculaties- onderlinge samenwerking en delen van kennis en netwerk- tijdsbesparing- digitaal platform en data-analyse- mogelijkheid tot (deels) uitbesteden projectinkoop Meer informatie is te vinden op: www.NiCG.nl

'Wij stellen hoveniers in de gelegenheid een gepersonaliseerde catalogus samen te stellen'

Voorbeeldtuin met Baltramica

Gepersonaliseerde catalogus

'Als we onze klanten bezoeken, nemen we altijd onze dikke catalogus Terras & Trends mee. Ze staan vaak versteld van ons enorme assortiment. Onze catalogus is niet alleen een eyecatcher voor onze klanten, maar ook voor de klanten van onze klanten. Daarom stellen wij hoveniers in de gelegenheid hun "eigen" catalogus samen te stellen. Wij noemen het een gepersonaliseerde catalogus. Als basis fungeert de catalogus van Terras & Trends, waarvan de cover, de achterpagina en de eerste vier pagina's geheel naar de wens van de klant worden ingericht. De rest van de catalogus neemt de hovenier in feite van ons in bruikleen. Als een hovenier in zo'n gepersonaliseerde catalogus is geïnteresseerd, kan hij met ons contact opnemen. Onze marketingafdeling zal hem verder begeleiden in dit project en ondersteunen met tekst en foto's. De nieuwe catalogus van Terras & Trends verschijnt begin maart. Bestaande en nieuwe klanten krijgen deze toegestuurd. Ben je geen klant, dan kun je er altijd een bestellen', aldus Stulen.


Buiter Beton werd in 1979 opgericht door Jan Buiter. Oorspronkelijk begon Buiter een handel in beton en B-keuze-bestrating, die in de loop der jaren uitgroeide tot een autoriteit op het gebied van tuinmaterialen. Buiter Beton heeft naast de hoofdvestiging in Balkbrug nog twee eigen vestigingen: Steen- en Tegelhandel De Vries in Hengelo en Koster Tuinmaterialen in Naarden. Dochter Lydia Dragt-Buiter en haar man Pieter Dragt vormen inmiddels de directie. Oprichter Jan Buiter is nog volop actief in het bedrijf. Buiter Beton levert voor 93 procent aan hoveniers en voor de rest aan consumenten. In 2013 bracht Buiter Beton zijn eigen productprogramma op de markt onder de naam Terras & Trends.
Meer informatie is te vinden op: www.buiterbeton.nl


LOGIN   met je e-mailadres om te reageren.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Workshoptour TuinKeur: 21 sessies van november 2024 tot februari 2025
maandag 4 november 2024
t/m dinsdag 4 februari 2025
Groene Sector Vakbeurs 2025
dinsdag 7 januari 2025
t/m donderdag 9 januari 2025
Tweedaags seminar zwemvijver: Hydrobalance filtratiesysteem
donderdag 20 februari 2025
t/m vrijdag 21 februari 2025

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
Green Industry Profile
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER