Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Abseilende hoveniers onderhouden ‘verticaal bos’ Wonderwoods

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Guus van Rijswijck, dinsdag 8 januari 2019
70 sec


Het ‘verticale bos’ Wonderwoods in Utrecht, waarvan de bouw dit najaar start, telt straks honderden bomen en struiken. Het onderhoud van het groen vindt plaats door abseilende hoveniers.

Image van Wonderwoods in Utrecht - A2 Studio
Image van Wonderwoods in Utrecht - A2 Studio

Hoewel Wonderwoods nog gebouwd moet worden, is het vastgoedproject veelbesproken. Het gebouw dat verrijst aan de Utrechtse Croeselaan bestaat straks uit twee groene torens met 300 woningen, kantoorruimte, horeca, sportfaciliteiten en een Playlab. Het groen bestaat uit 360 bomen en 9640 struiken.

Band opbouwen met de natuur
Het groen wordt op de gevel, de dakterrassen en in de verschillende binnentuinen aangeplant. Het totaal aantal bomen en planten moet straks vergelijkbaar zijn met een hectare aan bosgebied. Volgens CEO Jason Blackmore van G&S Vastgoed, ontwikkelpartner van Wonderwoods Development, wil Wonderwoods 'bijdragen aan het oplossen van de disbalans tussen mens en natuur die door de toenemende verstedelijking steeds groter wordt. Door groen naar het centrum van Utrecht te halen, krijgen Utrechters van alle leeftijden de kans om weer een band op te bouwen met de natuur.'

Inheemse bomen en planten
Arcadis, ontwerp- en consultancyorganisatie op het gebied van de natuurlijke en gebouwde omgeving, is verantwoordelijk voor het groen van beide torens. Landschapsarchitect Timo Cents van Arcadis zegt dat het bedrijf heel bewust heeft gekozen voor inheemse bomen en planten die verderop zijn te vinden op de Utrechtse Heuvelrug. 'Uiteraard hebben we hierbij gekozen voor soorten die goed kunnen leven onder de uitzonderlijke omstandigheden van Wonderwoods, waarbij zij beperkte wortelruimte hebben en veel wind te verduren krijgen. Abseilende hoveniers gaan zorg dragen voor de verzorging van de bomen en planten.' Ook de Botanische Tuinen van de Universiteit Utrecht is betrokken bij de keuze voor het groen.

In 2022 opgeleverd
Wonderwoods omvat het plan om de Jaarbeursboulevard in Utrecht te voorzien van in totaal twee 'groene' torens van negentig en zeventig meter hoog. Samen zullen zij het Healthy Urban Quarter vormen. De bouw van Wonderwoods start in het derde kwartaal van dit jaar. De oplevering van de torens moet plaatsvinden in 2022. Architect Stefano Boeri, die eerder in Milaan een soortgelijke verticale toren bouwde, is ook verantwoordelijk voor het Utrechtse gebouw.

Bron: De Utrechtse Internet Courant


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER