Fotoverslag tweede dag Vakbeurs Openbare Ruimte: in totaal ruim 6700 bezoekers, groene sector het meest in trek |
|
|
|
Redactie Stad+Groen,
donderdag 28 september 2023 |
|
| 262 sec |
Een kleine 3200 bezoekers maakten op de tweede dag van de Vakbeurs Openbare Ruimte kennis met de laatste trends, innovaties en partnerships die de leefomgeving duurzamer en gezonder moeten maken. In totaal vonden ruim 6700 mensen hun weg richting het evenement in Jaarbeurs Utrecht. De Groene Sector was het meest in trek, gevolgd door Advies & Beheer en Landschapsarchitectuur & Ontwerp. Een fotoverslag van dag twee.
JUB Holland op hun Vakbeurs Openbare Ruimte stand |
Wilfried Loeffen van bloemmat.nl staat voor de eerste keer op een vakbeurs en treedt naar buiten met een jaar door bloeiende bloemmat.
DSV presenteert op de Vakbeurs het Dijken Mengsel Basis Gras. Ellen Heesen en Thijs Schoenmakers zijn er maar wat fier op.
Bram van Berkel introduceert een brandwerende kast voor Li-ion accu opslag, met EGO oplaadsysteem, op maat te maken.
Hans Bode en Marij Koppers van CBM Montfoort met een elektra put. Elke put van CBM Montfoort is custom made.
EcoDynamic presenteert 100 procent circulair & cementloos beton. 'Het product is gemaakt van materialen die zijn vrijgekomen uit de sloop van een gebouw van Rabobank in Zeist', aldus bedrijfsleider Martijn Smulders. 'We gebruiken het sloopmateriaal onder meer voor onze parkbanden. Op deze manier geven we op een fraaie manier invulling aan de circulaire economie in de buitenruimte.'
Chantal de Hoog van BomenCampus is na 17 jaar vandaag voor het laatst op de beurs. Veel succes met je nieuwe uitdaging!
Annet Muller en Olaf Stillebroer (r) van zzp’ers collectief “Beleef de Buitenruimte” showen op de beurs onder andere hun waardemodel, maar staan er vooral om hun relaties te ontmoeten.
Het voltallige team van JUB Holland vraagt extra aandacht voor het eerste Nationale Bloembollen weekend wat volgende week plaatsvindt. Uiteraard showen ze de nieuwste bloembollen mengsels voor aankomend voorjaar.
Hoe smaakt beton? Bezoekers nemen de proef op de som bij de stand van Morssinkhof Groep. Het betonijs vindt op beide dagen gretig aftrek.
Ilona Berendsen en Sjitske Oudekerke (l) van Yuverta Leven Lang Ontwikkelen staan op de beurs om aandacht te vragen voor onder andere de nieuwe opleiding Urban Green Development.
'Een duurzamere openbare ruimte begint bij de bodem', aldus account manager Gerrit Klop in de stand van DCM. Volgens hem is de kennis over de bodem bij met name grotere overheidsorganisaties vaak ontoereikend. 'Door alle verantwoordelijkheid neer te leggen bij verschillende aannemers en onderaannemers hebben ze onvoldoende grip op hun groenbeheer.'
GeoNovation staat voor het eerst op de beurs om zijn Kaartviewer te presenteren. 'Met deze software kunnen overheden bijvoorbeeld hun groen en grondwaterputten beheren', aldus consultant Roos Pellaers.
Jacob Jan Oostra van Greenwall introduceert de Greenwall Construct, een geluidswerend scherm dat gevuld wordt met gebiedseigen grond.
Econsultancy is recentelijk aangesloten bij het netwerk voor natuurprofessionals: NatuurPro. Boudewijn Arndt en Midas Zandvliet zijn er maar er wat blij mee.
BeheerVisie, DataQuint en I-Real gaan samen verder als Progresity en presenteerden hun nieuwe naam op de beurs. 'We zijn nu nog beter in staat om data met mensen te verbinden en een belangrijke bijdrage te leveren aan het behalen van de klimaatdoelstellingen', stelt business development manager Almar van Kesteren. De software van Progresity, een trouwe deelnemer van de vakbeurs, wordt inmiddels gebruikt door 100 gemeenten.
Pieter van Middelaar en Peter Duijst van GoGreenSalt tonen op de beurs hun CO2-neutraal wegenzout. In combinatie met een elektrisch aangedreven zoutstrooier, van bijvoorbeeld Harpo Machines, kan het bijna niet duurzamer!
Joost van Nostrum, adviseur bodem en groen bij Van Berkel Groep, informeert bezoekers onder meer over de CO2-tool. Met deze tool kunnen gemeenten hun CO2-reductie laten berekenen (door het inleveren van groene reststromen).
Databeheerder Nina Litjens van de Gemeente Haarlem pelt op de stand van Biodivers zaden van de Gele Lis. Biodivers levert inheems autochtoon zaad, Klaas Hemke van Meekeren van het bedrijf: 'Wij oogsten uit oude bronnen, echt vanuit de natuurgebieden.'
Paul van der Poel (l) en Jort ten Bosch van Poel laten zien hoe je het beheer van machineparken kunt optimaliseren. Van der Poel: 'Je ziet dat gemeenten en plantsoendiensten vaak hun machines inkopen op basis van alle seizoenspieken. Maar door alles te tracken met Stihl Connect krijg je volledig inzicht in je machinepark. Op basis daarvan kun je dan een efficiëntieslag slaan. Bijvoorbeeld door de basisuitrusting aan te schaffen en in de seizoenspieken te schakelen met lease.'
Op de stand van Jean Heybroek is de nieuwe samenwerking met Nimos duidelijk. Arne van der Valk (r) en Frans Drost van Nimos poseren samen voor de Nimos Posi-Trac en vragen daarnaast aandacht voor de K-314 het allernieuwste model. Niet mee naar de beurs maar al wél leverbaar.
Op de stand van Stierman de Leeuw is Gerko de Graaff van EGO in gesprek met groenvoorziener Harrie Vaessens van Vaessens Groen. De Graaff showt het nieuwste van het nieuwste: het één stekkerprincipe van EGO wat in het voorjaar van 2024 op de markt komt.
Harmen Kraai van The Urban Jungle Project is op dit moment bezig met diverse experimenten hoe ze zonder de inzet van zwaar materieel, bijvoorbeeld hoge kranen, tóch bomen op daken kunnen vervangen bij inboet. Kraai: 'Denk bijvoorbeeld aan hevige snoei van de kroon en wortelpakket of door nieuwe staken in de kluit te steken. Dat kan bijvoorbeeld bij een wilg.'
Bert Breijer viert het vijfjarig jubileum met zijn bedrijf Clubtafel.com en staat voor het eerst op deze beurs. Hij maakt voor sportverenigingen buitentafels in clubkleuren. Breijer is vaste standhouder van de Nationale Sport Vakbeurs en probeert met overheidsorganisaties een nieuwe doelgroep aan te boren.
Eigenaar Pedro van den Berk van Boomkwekerij Van den Berk staat voor het tiende jaar op rij op de beurs en merkt op dat steeds meer gemeenten verlangen dat het gebruik van bestrijdingsmiddelen aan banden wordt gelegd. 'Hierdoor wordt ons sortiment van vaste planten en bomen ook steeds beter van kwaliteit. Daarnaast zorgen we voor variëteit en diversiteit.'
Bij Griffioen showen ze op hun vaste stek op de beurs hoe gemeenten ontzorgd worden waarbij op een zeer transparante manier alle prijzen in beeld worden gebracht dit jaar. Daarnaast introduceerden zij de verkoop van de eigen vasteplanten meststof. Stefan Verbunt: 'De speciaal samengestelde organisch en biologische voeding wordt in 25 kg zakken op de markt gebracht onder de eigen naam en huisstijl. De zakken kunnen per volle pallet à 36 zakken besteld worden door professionele gebruikers als gemeenten en hoveniers. De prijs is ondanks de speciale samenstelling niet hoger dan die van reguliere organische meststoffen.'
Bij Hakvoort Boomband zien ze dat, hoewel hun bioboomband nu zo'n vijf jaar oud is, deze biologische boomband veelal nog onbekend is binnen gemeenten. Op de foto: Heleen van Cronenberg (l) en Luciën van Leijen.
Frank Terpstra, Marco Hazenkamp, Youri Dirne, Geert-Jan Derksen en Julek Drowniak van Joosten Groep, voorheen Joosten Kunststoffen, laten zien hoe Joosten overheden hulp biedt op het gebied van Infra, Water en Groen om hun ambities waar te maken.
Arie Rijssen (l) en André de Ruijter van de Eijk Groep staan niet alleen met de Eijk op de beurs maar ook met het nieuw concept GAES.
Ronald Lubbe van Lubbe Lisse en Jouke de Jong van de Gemeente Dronten.
| Jan Krijnen (l) en Jan Pouwelse (r). |
|
|
Jan Krijnen van Advanta (l) showt Jan Pouwelse van Pouwelse Groen verschillende toepassingen van de kruidenmengsels. Van kleurrijk tot inheems.
| Projectmanager Tim Voorn (l) en Roy Oosthoek, specialist duurzaamheid, leefbaarheid en openbare ruimte bij MBI. |
|
|
'Haak je in of haak je af', dat was de boodschap van MBI De Steenmeesters, die kracht werd bijgezet door in het oog springende paperclips op de stand. 'Met ons nieuwe City Health platform brengen we een totaaloplossing waarmee gemeenten hun stad gezonder kunnen maken', vertelde projectmanager Tim Voorn (links op de foto). 'De aangesloten bedrijven beschouwen elkaar niet als concurrenten maar versterken elkaar.' Rechts op de foto: Roy Oosthoek, specialist duurzaamheid, leefbaarheid en openbare ruimte bij MBI.
LOGIN met je e-mailadres om te reageren. |
|
|
Er zijn nog geen reacties. |
Tip de redactie
|